Snabba ryck...

Nu händer det mycket på en gång. Äldste sonen som var på anställningsintervju i Mölndal härom dagen - FICK JOBBET! Visserligen ett vik på ett halvår, men det är alltid nå´t. Nu gäller det att snabbt fixa någonstans att bo. Och naturligtvis är den stora frågan - hur gör han med den lägenheten han har idag? Går den att hyra ut i andra hand? Nu ska han i alla fall titta på en lägenhet som inte ligger alls långt från jobbet. Han kan börja jobba direkt bara han har någonstans att bo vilket gör det hela mer stressigt. Och självklart vill han börja jobba direkt. Inte nog med det, där han var på intervju förra veckan i Göteborg, vill ha en vecka till på sig innan de bestämmer sig. Så hur blir det då? Om han skulle få den också? Det var ju en fast tjänst så troligen blir det nog den som blir aktuell då.

Det är ju konstigt att först ska man oroa sig för hur det ska gå, för de båda äldsta... sedan händer allt på en gång. Och plötsligt ska man bli eld och lågor och  vara sprudlande glad. Snacka om att livet är en bergodal-bana.

Fredagen kommer jag att tillbringa i Göteborg jag också. Det blir studiebesök, shopping och Kajskjul med bröderna Cartwright. Ska bli jättekul. 

Ha en bra helg! 

Vad var det jag sa...

... det skulle bli jättesvårt med glasögon. Nu har jag bestämt mig för det ena paret. Lämnade tillbaka resten och tog fem nya. Men nu tror jag att det lutar åt ett par av dessa i alla fall.

Hade turen att det var 1/2 priset på allt på Dressman. Passade perfekt då äldste sonen var med och skulle köpa byxor. Han fick två par till ett pris. Inte alls dumt. I morgon väntar en ny anställningsintervju, lycka till!

Maken och jag avslutade dagen på Johans café. Vilka mackor!!! Man går ut och fikar alldeles för sällan. Det är både gott, mysigt och avstressande.

Fick en Powerpoint-presentation av min mamma idag. Här är ett fint citat från den 

"Good friends are like stars, you don't always see them - but you know they are there" Ibland känner jag mig som en stjärna... borde visa mig mer för mina vänner!

Kram


Glasögon

Nu har jag problem. Det är dags att köpa nya glasögon. Hur lätt ä de´? Har varit och hämtat hem ett gäng på prov. Sist gick jag tillbaka med allihop och tog hem ett gäng till. Det som inte gör saken lättare, är att denna gången - för första gången - ska jag ha progresiva glas. Har ju kommit upp i tantåldern då man inte riktigt ser på nära håll. Jag ska köpa två par nu, ett par vanliga. Kanske blir man helt snurrig (som om man inte vore det innan :-)). Hur som haver. Nu har jag i alla bestämt mig för att inte göra någon ögonlaseroperation som jag har velat om ett år säkert. Jag vet inte vad det egentligen var som fick mig att ta ställning. Men det känns skönt att ha tagit det beslutet i alla fall. Så nu blir det linser och glasögon som vanligt.



Ikväll håller vi tummarna för Hallby mot Helsingborg. Ska bli kul att gå och titta :-)

Hörs!

Städsolo

Undra vart det ska bära iväg med samhället. Nu är det bara fler och fler som blir uppsagda från sina jobb. Nu är det så att man börjar bli lite orolig... inte för egen del med för barnen. De vuxna barnen alltså. Hur ska de lyckas när det inte finns jobb till dem som redan har? Vart ska alla ta vägen? Det är bara att hålla tummarna. Nu är det en till anställningsintervju på gång i alla fall. Denna gången i Mölndal. Lycka till!!!

Fick en stund för mig själv i eftermiddag. Tänkte att det var väl bäst att ta fram dammtrasan och golvmoppen. Fick inspiration att sätta på lite musik till arbetet. Men, jag förstår inte riktigt... plötsligt blev dammvippan en mikrofon och kuddarna och prydnadssakerna publik, uplighten blev en häftig strålkastare och parketten en enda stor scen. Hoppas ingen såg....! Rocka loss till Roxett och Shania Twain är inte så dumt till ett torsdagsstäd :-) http://www.lastfm.se/music/Shania+Twain

I morn är det fredag och middag med lätt o tacopaj :-)

Ha de´

Frukostmöte

Idag har jag varit på ett frukostmöte! Vad är det undrar du! Jo, man blir bjuden på hotell och får äta god hotellfrukost samtidigt som man lyssnar till någon föredragning. Suve! Hotellfrukost är ju aldrig fel. Föredragningen var också bra. Det var en psykolog som pratade om hur vi (som chefer) bemöter medarbetare som tappat greppet. Livet går ju alltid upp och ner och han menade på att vi är specialister på att älta tråkigheter vi varit med om. Vi ska försöka se topparna i livet så blir det lättare. Utan att för den saken sopa saker under mattan. Försöker vi plocka upp det positiva är det lättare att se positivt på framtiden också. Jag är faktiskt benägen att hålla med!

Mitt liv är fullt av positiva saker just nu. Äldsta dottern har fått jobb i stan. Det har hon längtat efter i flera år. Nu kanske man kan träffa henne lite mer. Varför inte gå ut och luncha nå´n dag? Vi grattade hennes pojkvän i söndags. Han blir äldre och har hälsan, det är positivt! Äldste sonen var på anställningsintervju i Göteborg - fortsättning följer! Yngste sonen ska sluta på sitt jobb. Det tycker han är toppen!(?) Ikväll ska jag gå med yngsta dottern på hockey. Få umgås med henne en hel kväll tillhör inte vanligheterna. Min mamma har skaffat sig en ny mobiltelefon med jättebra ljud :-). Nu har hon faktiskt med sig telefonen när hon går ut. Mina svärföräldrar får nya rör i sin lägenhet. Stökigt för tillfället, men det blir säkert bra när det blir klart - värme alltså! Min syster har fått en pojk!

Är inte livet underbart en grå och trist novemberdag som denna? Vad mer kan man begära?

Möjligtvis ett citat från en 6-åring, varsågod: "Varför putsar du dig och gör dig fin varje dag?"

Nu håller vi tummarna för HV!!!

Äntligen fredag

Äntligen fredag kan man väl säga, eller redan... veckorna går jättefort. Har inte något speciellt inbokat denna helgen förutom att jag ska gå på ett informationsmöte om ögonlaseroperation. Kanske får man synen tillbaka sedan, vore inte fel. Ja, inte efter informationsmötet förstås. Skönt att förhoppningsvis få sova ut i morgon.

Lyssnade på en fantasktisk föreläsning igår av en rektor på högskolan i Borås. En riktig livlina kan man säga :-) vi kommer troligen att bjuda hit honom till våren. Det var en man som alla borde lyssna till. Vissa borde bli och politiker - och andra inte.

Hade jag vetat att det var hattfest i stan hade jag anmält mig. Fast min svärfar sa att jag såg ut som en frälsningssoldat i min hatt. Sedan dess har jag inte använt den :-(

Skoljuridik, juridik, (d)jur i dike, hamna i diket, utanför vägen, vad gäller? Skoljuridik är svårt! Men roligt. En eftermiddag på HLK går som vinden förbi dikesrenen... nu blev det poetiskt :-). För att vara seriös är kursen HUR bra som helst. Och - Jönköpings kommun har en mycket duktig förvaltningschef!

Bilen ja!


Inte helt fel!

Ha en skön helg!


Träning

Idag har jag varit och vattentränat igen. Det är bästa dagen på hela veckan när man kan träna innan jobbet. Man kommer som en ny människa och dansar in framemot tio-tiden... Lagom att hämta en kopp kaffe och ta itu med dagen vedermödor. Alltså det är inte allt som är påfrestningar, det är mycket som är roligt också.  

Idag har det till exempel varit fullt upp med författarbesök, 100-års dag och fotograf. Allt på en gång. Men det har faktiskt gått jättebra. Till lunch fick vi lax och barnen fick duka fint i matsalen.  Det var riktigt mumma... 

     
En sådan dag är det inga vedermödor, bara roligt.

Ha de´

Fars dag

Dagen började 06:17 med huvudvärk och känslan av att en förkylning var på gång. Är man laddad för att träna då? Nej inte särskilt. Men vad gör man inte för att få ut och köra sin NYA BIL lite...

Nåväl, väl framme på ett välkänt träningscentra bör man ju gå på toa innan man hoppar i plurret (det var alltså vattenträning jag skulle utföra). Hur kul är det när hela golvet är fullt med toapapper och annat skräp? Hurdana är folk egentligen!!! Vi klagar på att det är mycket skärp och stökigt i stan, men vem är det som skräpar ner då? SKÄRPNING folk!!! Jag blir så trött.

I alla fall så gick träningen mycket bra och huvudvärken var som bortblåst efter. Även förkylningen tyckte väl att den skulle avvakta lite. Men visst är det lätt att avstå träning för att man känner sig lite risig. Minsta motståndets lag...

Sedan blev det fika hos svärfar. Och på kvällen kom flickorna hem och firade maken, min man, alltså deras pappa :-).


O jaa, jag är jätteglad att jag har bytt bil.

Hörs!

Bestämt

Nu är det bestämt. Det blir ny bil. Åker till Sthlm på lördag. Spännande! Nu önskar man bara att det hade varit sommar...


Byt bil!

Nu är det spännande... ska skicka ett sms och bestämma om jag ska byta bil på en bilfirma i Sthlm. Han villl ha besked ikväll. Men jag har ju aldrig haft beslutångest :-) så varför skulle jag få det nu? För att det handlar om myyyyycket pengar, för att jag egentligen älskar den bil jag har, för att jag inte kan ta beslut, för att jag har blivit så velig?! Måste bestämma mig.........

Hört av 6-åring:
- Vet du? Jag kan schpela ett dataschpel med dinosaujiej som letar ägg
- Mmm
- sen dödaj man dom
- Usch då, jag trodde att dom letade ägg. Är det ett skjuta-spel?
- nej det äj ju inget bjod! sen fasnaj dom i lava och blij pjecis svatta...

Det är inte alla som har ett jobb där man har roligt!

See you!

Skadad

Stackars sonen... nu är han skadad! Har fått en rejäl lårkaka och kan varken jobba, träna eller spela.  Hoppas att det går fort över, han brukar bli ganska odräglig när han inte får rasa av sig

Själv har jag blivit intervjuad av en facktidning idag. Om PIM. Vi får väl se om det kommer i tidningen sedan. Inte roligt när det sitter en paparazzi med värstingkameran en halvmeter från nyllet. Men vad gör man inte för att få synas lite ;-)

Kram

Bilförsäljning

Nu har jag lagt ut min älskade PT Cruiser till försäljning på Blocket. Vemodigt, men man måste ju släppa taget och gå vidare i livet ;-) Nästa bil blir en VW hoppas jag. Om jag får denna såld förstås.

Nu är höstlovet slut och alla lärare och elever är tillbaka i skolan. Kul med lite liv och rörelse. Om bara nätet funkar också blir det säkert jättebra. Idag var det ingen som kom in till en början, men nu ska det i alla fall funka för alla vuxna. Hoppas bara att det löser sig för eleverna.

Glömde visa mågen - han var ju också med på Halloweenfesten!



Inte illa!

Hörs

Halloween

Nu ska jag berätta att vi har haft ungdomarna här på middag. Mycket mysigt. Det blev fläskfilé som var uppskattad och det är ju alltid roligt när maten går hem. Självklart var det fest efter, ja inte för oss gamlingar... Varför slarva bort en halloweenfest på sina föräldrar. Det skulle jag aldrig ha gjort heller. Nu var det inte så mycket till Halloween när jag var i den åldern (?) men vi hade kul ändå. Ja, ja, nu fick jag ju i alla fall vara med och sminka, vilket jag älskar...

    Resultatet!!!

Bra va´? Hoppas att dom hade kul. Har inte hört något än.
Min mamma har sagt att jag inte är så flitig på min blogg. Jag ska skärpa mig mamma, jag lovar!

Puss

PS. Lycka till i Malmö, Joel! DS


RSS 2.0