Midsommar

Jaha, då har ännu en midsommar passerat. Lugn och ro, god mat och faktiskt ett ganska hyfsat väder. Hade väl hoppats på lite mer värme, men det var ändå mycket bättre än vad det brukar vara.



Nu är det inte långt kvar till semester...

Plopp

Nu har jag funnit en ny passion!


Trädgård

Nu har jag fått inspiration att fixa lite i vår nya trädgård. Vårt enda träd som fanns på tomten hade tydligen inte överlevt vintern, så vi var och köpte ett nytt litet ett och planterade på samma ställe. Hoppas att det klarar sig från kyla, harar och rådjur. Vi får ju en och annan besökare när vi bor så nära skogen. Våra gamla möbler som vi hade på verandan på Hemstigen fick också plats utanför entrén. Jag är ganska nöjd faktiskt.


(syns det lilla, lilla trädet?)

Men inte trodde väl jag att vi hade ett smultronställe även hemma i stan... och då menar jag bokstavligt! Har inte utforskat vår jätteträdgård så mycket men igår fixade vi lite här hemma och då hittade jag det. I slänten bakom huset, på solsidan, där var det ett riktigt smultronställe.





Det var inte alls dumt med nyplockade smultron på yoghurten i morse. Hade önskat att det fanns lite glass hemma, för då kunde man fått lite mums till kvällen igår också.


Långhelg

Nu är schemat äntligen klart. Så gott som i alla fall. Vi får se om det godkännes. Satt hemma två förmiddagar och jobbade intensivt med det. Skönt att kunna sitta i lugn och ro utan att telefonen ringer hela tiden eller att någon står i dörren. Tyvärr blir det en hel del annat som halkar efter när man inte är på plats.

Har även hunnit ta en tur på A6 tillsammans med tjejerna och inhandlat presenter. Det är ju två studenter och fyra födelsedagar framöver. Dessutom ett bröllop som inföll för ganska länge sedan, men som inte blivit uppvaktat, men nu ska det bli av i alla fall.

Så är det i maj... Men nu är det juni och långhelg! Skolan slutar nästa fredag och då kan man trappa ner på tempot, tack och lov. Tur i alla fall att man bor som man bor. Tidig morgonpromenad i denna underbara miljö, stärker både kropp och själ...




RSS 2.0