Databord

Nu har det hänt, det som inte har inträffat sedan tonåren tror jag. Jag sov till halv 10 idag!! Det måste bero på att det har varit alldeles för hektiskt den sista tiden. Inte ens hunden väckte mig, inte ens maken, han sov han också. Sen var det inget vidare väder att vakna till heller. Ganska OK på förmiddagen, men sedan har det varit regn hela dagen. Inte konstigt att man blir trött. Satt också uppe sent i går kväll och tittade på Pearl Harbor...

Idag fick det bli jobb. Schema ska bli klart innan lärarna går på sommarlov - då är det bäst att ta alla tillfällen i akt. Då passade en regnig dag som denna riktigt bra.


Busfest

Mycket ska man få vara med om här i livet... Nu var det andra insändaren i tidningen, på bara ett par veckor, om hur illa det är att ha barn på vår skola. Av 430 elever så kanske det är en handfull som är uppriktigt missnöjda. Men var och hur ska man kunna tillfredsställa alla? De enkäter vi gör visar på att vi har många, många fler elever och föräldrar som är nöjda än missnöjda. Jag hoppas verkligen att någon/några av dessa kan skriva en motkommentar i tidningen.

Hur som helst så finns det andra saker som förgyller tillvaron... På årets sommarfest bjöds det dans i form av "lets dance" med oss alla som deltagare. Vår dansanta rektor vann såklart! Det bjöds också på Italiens buffé som var fantastiskt god. Som dessert fick vi själva bjuda på lite bus och avslutningsvis avtackades tre pensionärer varav den ene var rektorn. Det är med blandade känslor man ser fram emot hösten vill jag lova. Men nu ska vi ta en dag i taget...


Balens drottning

Stress, stress... Hur kommer det sig att allt ska rymmas i maj månad? Jag tror inte att det bara är vi som jobbar i skolan som upplever det, utan många, många fler, eller? Håller just nu på med anställningsintervjuer och det är ju inte helt enkelt. Schema ska läggas för nästa läsår och kvalitetsarbete och planering pågår för fullt. På toppen av allt så ligger rektorsutbildningen som en tung sten.

Har fått en klipptid på torsdag 15:15 - men vem hinner ta den? "Det måste du" sa min mamma. "Din chef får ju skämmas om du ser ut så där i håret". Kan hon säga, nyklippt och fin...

Springande genom Rådhusparken och på sekunden framme, hann jag i alla fall se flickornas kusin komma inglidande i mågens bil med äldsta dottern vid ratten... det är STUDENTBAL! Å så fina dom va´...! Det är underbart att se dessa unga människor, förväntansfulla och spända inför sitt livs kanske enda bal (en annan har inte varit på någon :-() I vilket fall blev det en kaotisk entré då bilen började ryka under motorn. Jag såg paniken i Malins ögon när hon precis hade öppnat och släppt ut det vackra paret och snabbt kutade runt bilen och snabbt körde därifrån. Det skulle ju inte varit första gången någon av dessa gamla bilar fått knuffas bort ur balkortegen. Men tack och lov gick det bra. Hon hann undan, mågen kom till undsättning och balens drottning kom lyckligt in i salongen. Hur det sedan slutade är hon den enda som vet... Jag frågade i all hast om hon frös denna stormiga dag? "Nej, genomsvett av nervositet" fick jag till svar. Jag är säker på att dom fick en underbar kväll, som dom sent ska glömma.




Smultronstället

Jaha, då har man förkovrat sig lite till då... har varit i Växjö och Linnéuniversitetet och examinerats i specifik skoljuridik. Skönt att vara klar med den kursen! Nu är det bara att hålla tummarna för att man blir godkänd också. Nu väntar mål och resultatstyrning...

Har tillbringat helgen i stugan. Vilken tur att det blev ett åskregn som inte var av denna värld på lördageftermiddag. Då fick man en anledning att krypa ner under filten i soffan med en spännande bok! Det är inte ofta man ger sig den tiden precis. Men nu kändes det riktigt skönt. Som tur är kom solen tillbaka på söndagen. Till och från men ändå...

Tur vi har vårt smultronställe...






Drogad

Jag tror att jag har blivit drogad... i alla fall har jag tagit något som är riktigt beroendeframkallande... sommarpolly har kommit!!! Man tänker att "jag ska bara ta en", "jag ska bara ta en enda till"... plötsligt är hela påsen slut och den Ågren som uppstår då går inte att beskriva. Först tänkte jag att jag äter upp påsen i smyg och köper en ny så att inte maken upptäcker att jag ätit upp en hel påse. Men då kom han ju hem! Vad göra? Vill du ha? -Nej tack, inte godis mitt i veckan... OK han tog en! Men nu blir det inte någon mer sommarpolly förrän det verkligen är sommar - för idag är det det inte - här har det snöat!!!

Från det ena till det andra - hur kul är det med batterier? När barnen var små trodde jag att jag skulle bli tokig på alla batterileksaker. Till slut fick de inga leksaker som var med batteri. När Sega spelet kom in i huset, fick det köras på ström och endast vid bilåkning fick batterierna användas. Man blev ju nästan ruinerad på kuppen.

Nä, nu är det bara tangentbord, mus, telefon, toaradio... (hhmmm) som drivs med batteri - uppladdningsbara! Men finns det några när man behöver då??? Nej minsann och gör det det så är de inte laddade! Är detta ett i-landsproblem, månne?

Påsken tillbringades i Halmstad med det mest underbaraste väder man kan tänka sig. Tänkte firat både midsommar och kräftskiva på samma gång först - det vet man ju hurdant väder det brukar vara då. Men det blev bara vanlig påsklunch tillsammans med våra underbara föräldrar som kom och hälsade på.

Helgen efter var det dags att fira sonen i Göteborg. Inte illa att göra sina egna dammsugare...



Goda var dom också...

En kväll hade vi tjejkväll hos Mia's Fashion Spin i Habo. Mia själv var värdinna och presenterade sin härliga kollektion och bjöd på smörgåstårta. Jag hade åkt dit med inställningen att jag troligen inte kommer att handla för det är kläder som inte riktigt är min stil. Men vem var det som handlade mest tro? Det blev en tröja, en halsduk och en underbar ljuslykta som pryder sin plats mycket väl i hallen.



Nu börjar vi faktiskt få lite ordning och ganska hemtrevligt. Men det är långt ifrån alla kartonger som är uppackade. Men vad gör det...

RSS 2.0