Klackar och mål!

Måluppfyllelse... uppfylla målen... fylla på kunskap... Hhmmm i morgon ska vi på måluppfyllelsekonferens! Alltså det är x antal skolor som ska presentera sina pedagogiska resultat och vilka framgångsfaktorer man har kunnat sila fram ur allt annat "vanligt" skolarbete. "Vi ska klara alla barn och elever" Jönköpings skolplan 090528. Faktum är att det kommer man aldrig att göra! Det kommer alltid att finnas de som av olika skäl inte når målen. Och vilka mål kan man ju fråga? Jo, de mål som Björklund och co. nu snart ska presentera i nya skollagar och läroplaner. Det ska bli spännande att se. Låter jag synisk? Nejdå, det bara låter så. Jag är övertygad om att vi skulle kunna klara alla barn och elever, men tyvärr inte med de förutsättningar som finns i skolan idag. Men jag ska inte tråka ut dig med en massa debatt. Nej, snart är det vår och i morgon ska det bli 10 plusgrader, kan det bli bättre?

Helgen tillbringades i Halmstad och på söndagen tog vi en jättelång promenad på stranden. Det var helt underbart att kunna spatsera utan att behöva pulsa i snö eller åka kana på stora isfläckar med snökängor på. I Halmstad har våren kommit lite längre än här, men det fanns fortfarande snö kvar i trädgården.

Om en månad dryg, fyller maken år. Jämnt! Alltså, hur svårt är det att köpa en födelsedagspresent till en karl, dessutom en som har allt. Upplevelse ja! Men det är ganska kul att planera tillsammans också. Men något sådant får det väl bli. Ups, nu ska jag inte säga mer, han kanske läser det här.

Min klänning har i alla fall inte blivit sålt än, så kanske kan jag ha den en gång till :-)

Tyckte att jag skulle vara lite "fin" på jobbet härom dagen och tog på mig mitt senaste inköp. Två flickor ska gå på våran toa, en är utanför, medans den andra är inne på toan. Hon som är utanför upptäcker mina skor och utbrister -VILKA HÖGA KLACKAR DU HAR! Jag tror inte det tog två sekunder förrän den andra lilla tjejen kommer utfarande med nytvättade, vattendroppande händer med full fokus på mina fötter... Tänk så spännande det kan vara med ett par klackaskor när man är sex år. För att inte tala om hur söta de är när de själva klär ut sig och klapprar runt med alldeles för stora skor och långa sjalar. Kommentaren jag fick var - Susanne, du är alltid så tjusig och fin.  Visst är det underbart på jobbet - nästan jämt!!!


Födelsedagsklänning

Eftersom jag har inte ska fylla (50) år mer, så tänker jag nu sälja min vackra klänning...! OK, ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag tyckte  om den över huvud taget. Det är väl inte en klänning man har på midsommar precis, men den passade när vi var på kryssning i alla fall. Nåja, nu är den på blocket, så får vi se om den blir såld.

På tal om kläder undrar jag om man kan lägga undan pälsskorna och dunjackan nu? Har varit på shoppingrunda på stan och köpt - ja - SKOR! Det kan inte hjälpas, jag är nog skooman...! Det blev ett par handskar också för mina gamla hittar jag inte. Tänkte nämligen inte gå i vintervantar mer nu!

Hade en trevlig kväll med svåger och svägerska igår kväll på Mäster Gudmunds källare. God mat och Tre små grisar. Tack för trevligt sällskap och grattis Owe som fyller år idag!


Bullbak och grävmaskiner

Mina underbara ungdomar har bakat bullar! Inte vilka bullar som helst utan chokladbullar med hjärteströssel (men det fick jag inte skriva om, sa Simon). Det var i alla fall jättegoda bullar.



För övrigt har veckan rullat på i förkylningens tecken! 17 minusgrader och dunderförkylning på måndagsmorgonen 1 mars, det kan man ju vara utan. Men bullarna höjde temperaturen vill jag lova.

Var med fritids på utflykt mitt i veckan, det förgyllde också tillvaron. En kall, solig dag och en härlig promenad till stadaparken, lek och korvgrillning, helt suveränt. Fick då också ett par goa citat:
En fritidspedagog har fått självsprickor på fingrarna och hade plåstrat om ett finger.
Liten sexårig kille frågar naturligtvis vad hon har gjort, om hon har skadat sig.
Nej, jag har fått en spricka på fingret, säger pedagogen.
Varför då, frågar pojken.
Jag är så torr, svarar pedagogen.
Men, varför blöter du inte fingret bara, då...?
Logiskt, visst?!

På fredagen blev det en vattenläcka precis utanför vårt hus. Det var till att tappa upp vatten i hinkar och kannor, om ifall att vi skulle bli utan en längre tid. Det blev vi inte. Ett par timmar kanske, men jobbade i gatan gjorde de mer än ett par timmar - hela natten skulle jag vilja säga. Tur att det var helg, men man var ganska trött på lördagskvällen i Halmstad vill jag lova. Efter en riktig långpromenad och lite hantlangning i badrummen så sussade man gott. Men det var mysigt i allla fall och bo i stugan när det var snö ute. Nu vet vi att det funkar också.



RSS 2.0