Namn

Är Charlie ett bra namn? Det har ju vår "mollganhund" hetat ett halvår nu. Konrad dök upp som förslag. Men det heter ju Gert Fylkings hund... Janzon är lite häftigt! Men, tänk om valpen är med Mats på jobbet och han ropar JANZON, KOM HIT! Och ut ur lastbilen hoppar en storvuxen man och böjer huvet och säger försiktigt Ja, chefen, vad är det...  Hi hi, det vore ju käckt! Det är inte enkelt att hitta på namn...

Nu får man börja planera andra saker också. Valpkurs, helgerna i stugan, arbetstider... och inte minst - hur går det när vi ska ut på båtresa? Det är mycket att tänka på.

Ska åka och titta på valparna i mitten på mars. Då får vi hoppas att det är någon som passar för vår familj.

I morgon blir valparna en vecka. Nu börjar de nog se lite mer hundlika ut och inte som miniatyrflodhästar...

Yes!

Hon har ringt - det blir en valp!!!

Orolig

Nu har det gått 5 dagar sedan valparna föddes och kennelägaren har inte hört av sig. Det kanske inte blir någon valp? Förmodligen är det bara att ha is i magen. Självklart har hon jättemycket att göra nu och det är troligen väldigt många som ringer och undrar. Hemsidan är flitigt besökt kan man säga. Men det är ju inte så konstigt med bilder på så många söta godingar att titta på.

Idag har vi hackat is på garageinfarten! Skulle gjorts redan för flera dagar sedan! Blankis! Jag ramlade pladask igår, så det har inte varit en helt smärtfri natt, ska jag lova. Ont i hela sidan, armbåge och knä. Och på bästa sovsidan, dessutom! Typiskt!

Nu har maken börjat snickra på en gäststuga som vi ska ha i Halmstad. Den som finns nu är bara ett förråd, så det är inte mycket att sova i. Stugan byggs på hans jobb och ska sedan transporteras med lastbil och ställas in på tomten. Hur det nu ska gå? Det är trångt att köra in med bil. Men har han sagt det så! Då får vi hoppas att det funkar.

   Den gamla(?) lillstugan.

Nu funderar vi bara på vad vi ska ha för färg. Gult är ju fint - men inte med rött runt fönster och på knutarna. Dessutom har vi ju gult hemma. Då är det lite kul att välja en annan färg. Kanske kitt med gröna knutar? Mmmmm, den som lever får se!

Gå försiktigt i halkan!

Valparn har kommit!

Nu har det valpats i Laholm. Sex pojkar och två flickor. Nu får man verkligen hoppas att alla är friska och att det går bra. Valpfantasierna verkar övergå i allvar. Nu närmar det sig. Kanske kan man besöka dem om en månad, men då är det ju helt kört! Vem kan motstå en valp? Nu ska ju vi också godkännas av kenneln. Det är inte så lätt som det var förr att skaffa hund. Då var det bara att ringa och anmäla sig. Men det är bra att det är lite större krav. Nu är det spännande i alla fall.

Har jag skrivit att jag har gått med i Facebook? Det tycker jag att du också ska göra! Jag har alldeles för få vänner där ;-)

Denna veckan har det varit allt för kallt. 10 minus i morse. Då är det inte trångt i kalsongerna, som dom brukar säga. Nu har ju inte jag några kalsonger, men jag tyckte att det var fruktansvärt kallt. Termobyxor och sittunderlag i bilen. Märkt av erfarenheten att fått besöka Hälsan. Men är man så envis att man ska ha skinnsäten får man skylla sig själv.

På tal om hälsan så tror dom nog att alla gör ett besök där minst några gånger per år och känner till alla deras rutiner. Nu gör ju inte jag det, tack och lov. Fel våning och inte anmäld på rätt ställe! Men det gick rätt så bra i alla fall.

Skönt att det är fredag. Nu ska vi bara handla och sedan slappa hela helgen. Varför inte studera någon av alla valpböckerna som fanns hemma?!

Trevlig helg!

Vinst!

Hallby vann över Warta med 28-19 - Härligt!

Prick 6

Prick kl. 06:00 satt maken och klickad in mig på vattenpass till nästa vecka. Jag var nr. 1! Först alltså. Jag sa inget i bassängen först, men när tanterna sa att det var fullt fyra minuter över 6 kunde jag ju inte hålla tyst. Jag tror att flera kommer att hoppa av till nästa termin. Eller i varje fall välja ett senare pass. Det blir ju för jobbigt att passa tid så tidigt om man ändå får sova lite längre.

Nu börjar hundtankarna gå riktigt varma. Har varit i kontakt med en kennel och det verkar inte helt omöjligt. Vem vet - kanske är man hundägare i maj!

Bye bye!

Vattenstress

Ja, som sagt! Det var faktiskt Vätterschack vi var på igår. Ovanligt bra, måste jag säga. Det var många goa skratt och det är precis vad man behöver ibland. Dåligt bara att Jönköpings teater inte har hörslinga för de båda äldre damerna som var med har ju lite svårt att höra. Kanske ska man anmäla detta till diskrimineringsombudsmannen nu när vi har fått en ny lag? Jag ska fundera på det!

För övrigt har det blivit lite handboll denna helg också. Yngste sonen var i Karlskrona och spelade igår och vann. Ja, vi var ju inte med förstås. Men yngsta dottern har spelat idag och dom vann dom också. Hon satte en riktig kanon! Det gäller att tagga till ibland. Det var roligt att se. Hon kom dessutom med hem och åt middag sedan, det var också mysigt.

Nu är det ju skollov en vecka. Jag ska jobba! Det känns bra i alla fall. Man får ganska mycket gjort när skolan är tömd på folk!

På tisdag får man väl ställa klockan extra tidigt. Nu börjar de släppa platserna till vattenträningen kl. 06:00. Då kommer ett helt gäng pensionärer + jag att sitta med klickfingret laddat på musen, för att boka en av tjugo platser till nästa tisdag! Vilken fars! Det ska bli spännande att se hur det ska gå. Ska det vara så stressigt och ta så mycket energi bara för att få vattenträna en gång i veckan kan man nästa avstå. Tyvärr har man inte så mycket att välja på om man vill träna på morgonen och med en speciell instruktör. Rosa du är toppen! Helst vill man ju inte hoppa, men vad gör man om det inte funkar?

Jag är lite sugen på att gå på bio? Har någon sett Mammut?

Med hopp om en bra sportlovsvecka! 

After Work

Igår var jag på Johan Baurers after work - trevligt. MYCKET folk! Kom redan kl. 16:00 och hade vi varit en kvart senare hade det inte funnits något bord. Man går ut för sellan. Det kanske beror på åldern. Tycker i alla fall att det är OK att snart fylla 50! Då är det med all rätt man kan sitta i soffan och titta på Let´s dance. Det blev inte så sent i går som förra veckan. Jag var hemma redan halv 7 så jag hann faktiskt med TV´n!

Ikväll blir det middag och... ja, det får man se

Hitta Nemo...

Trevlig helg!


Mentor

Ja nu har det gått en tid sedan jag skrev i alla fall. Närmare bestämt en hel vecka. Tiden går fort! Hur som haver har jag haft fullt upp som vanligt. Har ikväll haft datakurs för mina kollegor. Det var kul. Ibland saknar jag faktiskt undervisningen. Men inte rättning och betyg! Det är det svåraste. Sedan tar det ju väldigt mycket tid också att förbereda alla lektioner. I går hade jag faktiskt lite datautbildning för eleverna i trean också. Det var ännu roligare. Dom är ju helt underbara. Bara att hitta på ett nytt, eget lösenord är ju värt en hel del att lyssna till. Det kan bli precis vad som helst. Mormors namn och hennes ålder! Inte så dumt påhitt! Snart blir det väl dags att gå på kurs i data själv också. För ska sanningen fram så glömmer man en hel del när man inte jobbar med det på heltid.

Det roligaste som har hänt under veckan var att äldsta dottern och jag var på AfterWork i fredags. Försök att hänga med i en 24 årings tempo den som kan. I min ålder alltså. Jag gjorde så gott jag kunde och det fick jag ju sota för nästa dag! Men roligt hade vi. Och jag gör GÄRNA om det! Nästa gång får vi ta med lite fler familjemedlemmar. Faktum är att jag ska på AfterWork i morgon också :-) fast tillsammans med mina kurskamrater - tre delar av KLAS! Det blir säkert kul det med. Men jag lovar att det inte ska bli sent  för på lördag har vi bjudit hem föräldrarna. Det ska bli mysigt.

Jag har även varit i Gislaved på första träffen i Introduktionsutbildningen för rektorer. Det var trevligt - fast lite ineffektivt. Men det kan man tycka om mycket när man är kommunalanställd. Kanske skulle jag starta eget... :-) Nej! I alla fall har jag fått en mentor nu. Han ska komma och besöka mig nästa vecka. Då kanske jag kan få kompetens så att jag kan jobba som skolledare! Hhmmm konstigt system - att man först ska få tjänsten och sedan gå en utbildning! Men, men nu är jag där i alla fall och ser fram emot den kunskapen!

Hörs

PS. Nu har jag även en sida på Facebook! DS


RSS 2.0