Female - male

Igår träffades den kvinnliga halvan av släkten. Vi var hos min svägerska. Där var också hennes mamma, hennes dotter och dotterns två kompisar och hennes dotterdotter. Hennes svärmor som också är min svärmor var där och min mamma och mina döttrar som förstås är kusiner med min svägerskas dotter. Hängde du med? Fyra generationer! Hennes äldsta dotter var den enda femalen som saknades eftersom hon bor i Göteborg och dessutom ska ut på en längre resa om några dagar, så hon ville nog inte åka till Jönköping för den här träffen. Så klart var hennes förkylda man också hemma och fick ta hand om den lilla (elva månader). Hennes svärson, hennes son och Nippe också så klart (som är en hund, tror jag. Det är han som har en egen blogg). Men alla manliga fick hålla sig undan ända till det blev dags för fika. Vi hade i alla fall en MYCKET trevlig kväll. Men, tänk att man inte kan träffas utan att ha en direkt anledning! Nu tycker jag att vi kan försöka ha sådana här dater utan att behöva köpa en massa plastburkar... ;-) Nästa gång är vi hos mig, tjejer! Egentligen var det ju bara min svärfar, min man och mina två söner som saknades. Kanske kan man träffas alla...

På tal om sonen, så har han börjat skapa sig ett nätverk i Göteborg, det känns bra. Ett socialt liv betyder mycket. Det är inte lätt att vara ensam i den stora staden...

Skoljuridik steg 2 har börjat också, så nu blir det en del att läsa igen. Inte nog med det - på måndag blir det Gislaved hela dagen med introduktionsutbildning. Läxa till första träffen: en egen presentation samt vad man anser vara skolutveckling. Hhmmm här gäller det att formulera sig väl - det är mycket man skulle vilja utveckla i den 100-åriga skolan! Men det tar kanske hundra år till :-)

Ha det gott!

Handbollshelg

Det blev faktiskt handboll för hela slanten igår. Men, till vilken nytta? Hallby förlorade stort mot serieledarna Kristianstad. Första halvlek var helt OK, men jag undrar om de hade druckit vimmeldricka i pausen, för så snurrigt som det var andra halvlek har jag sällan skådat. Storförlust blev det - tråkigt. Sedan var det ju snabbt hem och ladda med majskolv framför TV´n för att se Sverige mot Frankrike. Hur kul var det då? Samma visa som dagens hemmamatch. Nej, det var inte så mycket att roa sig med. Sedan blev det ju körslaget mellan raderna på "Fladdermusmannen" och det är ju ganska kul. Klarade faktiskt att sova gott trots att jag var ensam hemma.

Nu är gästsstugan påbörjad på papperet. Nu ska det inhandlas virke och börja snickras. Ja, inte jag. Jag bara är med på pappersstadiet och när vi ska möblera sedan :-). OK, kanske får jag måla lite också.

Källaren börjar ta form. Hade inte maken varit så trött (?) efter sin Göteborgsresa hade nog fogen blivit lagd ikväll, men vi hinner nog med det också vad det lider.

Nu blir det en stund med boken innan kudden ropar.

Ha en bra vecka!

Sista chansen

Har du varit så trött att du inte ens orkar gå från jobbet? Jag ska väl inte ta i allt för mycket. Det blir ju faktiskt en hel del gjort när alla andra har gått hem och man helt ostört får röja undan på sådant som man inte hinner med annars. Det blev till och med tid för en kopp kaffe och lite rens på anslagstavlan. När det sedan var dags att gå hem, tog jag mig i kragen och tog med mig den där bärbara datorn jag skulle se över lite. Å, snälla nå´n. Jag undrar om den var från anno...? Den vägde bly. Jag har bara några hundra meter hem, men var precis slut i armarna när jag hade släpat hem åbäket. Nu hoppas jag bara att det blir lite tid att se över innehållet. Ska renska en massa skräp och sedan ska den användas för speciella behov.

Som tur var kunde jag få njuta av den godaste dricka som finns när jag kom hem... tack och lov fanns det några backar kvar när jag var och handlade sis. Men det var nog sista chansen, det var "utförsäljning".



Helgen kommer att bli mycket lugn. Maken ska åka till Göteborg så jag får rå om mig själv helt och hållet. Kanske ska man passa på att shoppa lite på stan :-)

Hörs!

Tur med vädret!

Igår var jag med min kära mor, min moster och min kusin på bio. Vi hade i alla fall tur med vädret, igen, eller vad den nu hette. Den var i alla fall inte särskilt bra. Ett och annat skratt var det väl, men gapflabbet sparade vi tills vi satt och fikade efteråt på Johans café. Tänk att få hysteriska skrattanfall bara för att en gammal senil tant har tagit på sig baddräkten lite fel. Inte så lite heller - upp och ned! Det måste vara en prestation att bara lyckas komma i den. Nu vet ju inte tanten själv att vi fick oss ett gott skratt åt detta och vi vet heller inte vem tanten är så ingen skada skedd på den fronten.

Hur som helst är det hur mysigt som helst att träffa nära och kära. Varför blir det så sällan? Kan någon tala om det! Inte har vi väl så mycket uppbokat i livet att vi inte skulle hinna ta en kopp kaffe någon timma då och då? URDÅLIGT! Nu ska jag ju inte gnälla, för nu blev det ju faktiskt av att vi gjorde något. Förhoppningsvis blir det lite mer umgås nu när vi fyller jämna - tre stycken på denna sidan schläkta!

I lördags var vi och tittade till Smultronstället. Härligt! Kan man tänka sig - solen tittade fram och hälsade oss välkomna. Allt var i sin ordning. Nästa vinter kan vi vara där för då finns det vatten även under den årstiden. Nu längtar jag till sommaren.

Måste berätta att på hemvägen, då maken körde, tittade jag lite på insidan av ögonlocken. Han körde så lugnt och fint ( i nya bilen) men jag hade antagligen svårt att släppa greppet. Plötligt hörde jag honom snarka (eller var det jag?). Jag skrek rakt ut - MATS!!!  -Va´ ä de´ om! Drömmer du eller? Tänk, jag trodde att han hade somnat. Vilken hjärtklappning! Nu får jag nog hålla ögonen på vägen i fortsättningen.

En annan sak som jag inte har berättat heller, är ju när äldsta dottern höll på att sätta nya jobbet i brand. (Det var ju länge sedan jag skrev.) I alla fall, hon låste och åkte från jobbet med två stora fina ljus, tända i skyltfönstret! När hon kom på det och hade letat reda på en arbetskamrats telefonnummer som i ilfart cyklade till affären för att kolla, stod redan brandbilen där! Oj, oj, oj... men ingen skada skedd. Någon hade sett att ljusen brann, fast butiken var stängd och ringt! De hade lyckats få tag i någon som kom och låste upp och släckte ljusen - allt frid och fröjd. Hon gör aldrig om det, det kan jag lova. Jag glömmer aldrig när jag körde till jobbet en natt klockan 2 för att dra ut kontakten till strykjärnet. Det hände heller aldrig igen, kan jag säga.

På tal om båtresa - det ska ju bli åka av till sommaren - så hoppas jag inte att det blir som denna färden. Då stannar jag nog på land! Inte tur med vädret här inte!

Jag lovar att skriva lite oftare :-)

Kram kram

Dunderblunder

Det är halt i Jönköping! Inte så farligt idag som igår. När jag skulle träda in i den 100-åriga byggnaden, som är min arbetsplats, halkade jag på trappan :-( Där var iskana med en sjö av vatten ovanpå! Jag frågade vaktmästaren om han hade saltat, vilket han hade, några dagar innan! Det är dags att göra något åt det, sa jag. Innan det händer en likadan olycka som tydligen skett innan min tid på skolan. Det hjälper inte, ta på dig ordentliga skor, sa han. Nu hade jag mina tjockaste, välsulade vinterkänger så det var inte det, det hängde på. Lite grus hade nog gjort susen, sa jag. Men när solen sedan kom fram, töade det lite på trappan och idag var det inte fullt så halt.

Nu var inte det, det största problemet. Att jag ramlade, alltså. Nej, jag la ju mina goa, varma, älskade pälsvantar i blöten. Och obetänksam som man är, vill vara rädd om sina saker, la jag dom på elementet i mitt rum. Ja där låg dom sedan så snällt hela dagen. Men vad blev det av det? Jo, som om jag lämnat dom till skräddaren - bara en tummetott kvar! De hade krymt! Inte kunde jag väl ana att ett par skinnvantar kunde dra ihop sig så mycket. Men det är klart - det borde jag ju tänkt på. Eftersom jag är en frusen typ och har dubbla fönster och dubbla element med full speed på in mitt rum, så kanske inte ett par dyngsura skinnvantar ska ligga där på värmen i flera timmar. Efter att ha dragit och slitit i dom lite så kunde jag i alla fall ta dom på mig. Men jag är inte glad!



Vad jag däremot är glad för är att Hallby vann mot Cyrus ikväll med 26-20! En rolig och bra match. Tänk att Jönköping har två så duktiga lag. För båda lagen spelade faktiskt riktigt bra. Men toppade gjorde målvakterna i alla fall!

I morgon åker julgranen och allt annat (jul)skräp ut. Sedan blir det HV på kvällen!

Se upp i halkan!

Läsning

Visst är det skönt när man kan koppla av med en bra bok?! Nu har jag läst klart Frälsaren av Jo NesbØ. Hade jag vetat att det var en hel serie skulle jag ha läst dem i turordning. Men det gör inget. Jag ska låna den första och låtsas att jag inte vet vad som kommer att hända om det följer på vartannat. Hade ingen aning om att Norrmän kunde skriva så bra :-) Yngsta dotterna hade glömt kvar boken när hon flyttade, tack för lånet.... Du måste läsa den själv!

Inte mycket annat blir ju gjort förstås när man fastnar i en god bok. I och för sig så har jag hjälpt moderna att installera dator och DVD. Det tog lite tid, men blev bra till slut.

Nu är det dags att avsluta dagen - gudbevaresmigväl, men det är ju plural! Eller, bevares finns det? Det heter gudbevars! Eller, vad betyder det? Gud bevare mig väl! Vilka uttryck! Ungefär som "tack och lov"! Men lov betyder ju att man får tillåtelse eller medgivande. Men det kan ju också betyda sväng eller vändning. Eller lov - ledighet! Hur som helst så lovar(vänder) jag in till sängen, för nu är lovet (ledigheten) slut och i morgon har jag inte lov (tillåtelse) att sova så länge.... Hhmmm...

God natt!

Syskonkärlek

Min halvsyster och hennes familj har varit och hälsat på i helgen. Amanda 11, Jonathan 3 och lille Nemo (han har inget namn än) 2 månader. Jag har övat, om ifall att det skulle bli barnbarn någon gång?! Klarade det bra tycker jag. Bära gråtande beby, bli assisterad i köket och muta (lura) treåring att äta. Detta kanske var eldprovet? Det var i alla fall jättemysigt att dom var här.

 Kan man bli sötare än så här?

Har i dag varit och hjälpt min moder att införskaffa en DVD. Hon har klarat sig utan ända tills hon fick en Robert Gustavsson DVD i julklapp. Då MÅSTE man ju titta på den... NU! :-) När hon ändå var i farten köpte hon en bärbar dator också! Fast egentligen kunde hon inte fatta varför den var bärbar - hon tänkte inte bära med sig den någonstans... Hon fyller faktiskt 70 i år och jag tycker att det är helt suveränt att den generationen kan ta till sig dagens teknik och se vilka möjliheter det finns. Toppen morsan!

Hallbybollen är i full gång som alltid vid Trettondagshelgen. Yngste sonen har varit aktiv i sekretariatet. Nu behöver i alla fall inte vi föräldrar assistera i kök m.m. Skönt, men lite synd på ett vis. Jag tyckte det var ganska roligt att servera mat i köket på Junedal, speciellt när det var kändisar som kom och åt :-) Hoppas att de lagen som sovit i vår skola har skött sig. Det är ju inte roligt att köra igång på onsdag om det ser ut som en rövarkula.

Vi har faktiskt en tokig hund i släkten. Läs/lyssna gärna på hans blogg - helt galen!

God trettondagsafton!

GOTT NYTT ÅR!

Ja, så var då denna jul- och nyårshelg över. Fast trettondagen är ju kvar förstås. Allt har löpt på utan några större incidenter. Skönt! Julafton tillbringades hos oss, tradition sedan några år tillbaka. Lite förändringar blev det eftersom yngsta dottern var hos pojkvännen på dagen. Men detta gör ju att man får ändra lite och skapa nya traditioner. Hörde att det var någon familj som åt stor julfrukost ihop i stället för middag - kanske en idé, vem vet?

Många julkort, men finast var det från min fd jobbarkompis, Ingrid. Tusen tack för det!

Julklapparna var nog årets största förändring i alla fall. Var och en köpte en paket för ca 50-100:-. Sedan bytte vi. Jag tror att alla blev nöjda. Det var många roliga paket; handdukar, cd-skiva, vin, te, huvudsvålskliare (?) och en piga (!) bland annat. Kul idé faktiskt. I vanliga fall brukar man jaga häcken av sig veckorna innan jul för att hitta något som ska passa och som var och en har önskat. I stället ska vi ta våra "julklappspengar" och göra något tillsammans till våren. Vad, vet vi inte än, men en hotellvistelse står högt på listan.



Juldagen firades tillsammans med flickornas kusiner vilket också var mycket trevligt.

Ett par dagars jobb och sedan nyårsafton! Vår tur i år. Det blev också lyckat. Maten har ju stor betydelse en sådan här dag och utan att skryta tycker jag att den blev helt OK. Men det jag var mest nöjd med var mitt lilla blomsterarrangemang. Till och med floristen tyckte att den inte var helt fel (sa hon i alla fall).




Jag har jobbat idag, men är ledig på måndag. I morgon kommer min halvsyster och hennes familj. Ska bli mysigt. Bäbben, som ännu inte har fått något namn, blir snart två månader!

Gott nytt...


RSS 2.0