Anställningslös

Egentligen är jag anställningslös! Alltså, jag har inte fått något nytt anställningsavtal sedan det förra gick ut den sista juli! Så faktum är att skolan ska vara ganska nöjd att jag över huvud taget kom tillbaka efter semestern! Det är ju tur att man är ansvarsfull... Men är det inte rätt dåligt?! Jag undrar hur försäkringar och annat gäller när man inte har något avtal skrivet. Förmodligen går jag på mitt gamla läraravtal, men det gäller ju inte på denna anställningen precis. Men det är rätt typiskt kommunen (om man nu får vara så illojal och prata illa om sin arbetsgivare).

Inte nog med det, det blir en del jobb även på helgen. Kvalitetsredovisningen ska skrivas och vara klar i slutet av veckan. Hur ska tiden annars räcka till?

Har i alla fall varit på utbildning två dagar denna veckan. Social emotionell träning - ett program i livskunskap som förebygger våld, mobbning, alkohol etc. MYCKET givande. Men hur trött är man inte efter två dagar sittande och ta in... Inte konstigt att man somnar i bilen på väg till Halmstad på fredagen. Tur att maken körde :-)

Härligt väder och långa promenade gör susen. Idag blir det en lååång strandpromenad! Det gäller att hämta kraft inför kommande arbetsvecka!

Hisingen

Visste du att Hisingen är Sveriges fjärde största ö? Nej, det visste inte jag heller. I och för sig har jag inte direkt funderat över i vilken storleksordning öarna kommer. I vilket fall så åkte vi runt den ön i lördags kväll. MYCKET trevligt. Vi hade fått resan i födelsedagspresent av äldste sonen med flickvän. Verkligen en bra present, något att rekommendera till nästa års födelsedagsbarn, för nu tror jag att de ställer in för säsongen.



Åkte i alla fall till Göteborg på lördag förmiddag, var hos Joel och Johanna, åt lunch på Femman och strosade runt lite i Nordstan. Hittade av en händelse, inte bara ett par, utan två par skor :-) Det var ett måste nu till hösten!!! Mötte sedan upp yngste sonen med flickvän och sedan bar det ut till sjöss. Även modern var med, så nästan hela familjen var samlad. Det var bara töserna med respektive och svärföräldrarna som saknades. Men det går ju fler tåg (båtar) får vi hoppas.



Nu börjar oxaveckorna(?) eller är det nu? Det känns så i alla fall! Utbildning de kommande två dagarna, spårkväll, justering av schema, kalendarium för att inte tala om kvalitetsredovisningen som ska skrivas. Jag tror det blir lite jobb i stugan till helgen. Är det dåligt väder är det rätt gott att få det gjort. Men helst hoppas vi ju på sol och värme förstås...

Första arbetsveckan

Då var första arbetsveckan efter semestern avklarad. Det gick faktiskt riktigt bra, bättre än vad jag trodde. Men det är en hel del att ta tag i, det vill jag lova.

Hade kick-off på MS Nya Skärgården också. Det var mycket lyckat och verkligen något att rekommendera. Tyvärr har jag läst att det inte troligt att de kör i Vättern nästa sommar, så passa på nu! Det regnade när vi var ute, men det var helt OK ändå. MYCKET god mat.

Naturligtvis blev det Halmstad så fort det blev helg. Åkte från ett regnigt Jönköping till sol och en härlig fredagskväll. Äldsta dottern med sambo och kompisar var redan där när vi kom. Och som alltid blir det bus och skratt när Malin är med ;-)




Ikväll är de och tittar på Roxett, men vi gamlingar(?) stannar hemma - det regnar :-(

Vilken sommar...

Inte kan man säga "Sista natten med gänget" precis men i alla fall sista dagen på semsestern 2010. Men vilken sommar!!! Helt fantastisk. Man kan räkna de dagar och kvällar på en hand som det inte har varit bra väder. Avkoppling, sol, bad, god mat och dryck... precis vad man kan önska sig. Om man visste att alla somrar skulle vara som denna, hade man aldrig ens behövt tänka tanken på utlandssemester (förutom till Parga någon gång då och då förstås).

Idag har det trots allt inte varit så jättebra väder. Det har varit omväxlande mulet, sol och en och annan regnskur. Men då fick jag äntligen tummen ur att sy gardinerna till gästrummet. Tyget har legat där i hyllan hela sommaren och bara väntat på att bly sytt. Men nu så! Jag blev så nöjd. Tyvärr räckte inte öljetterna till tyget som ska vara till det lilla fönster, men det får jag ta nästa vecka.


Nu är det bara en hylla som ska upp, å så lite "pynt"...




Polly

Nu fanns det ingen återvändo längre. Det går inte att skylla på att jag bara glömmer att köpa fönsterpunts... idag tog jag tjuren vid hornen. Åh, så nöjd jag var när jag fått bort den där stora fågelflabban på altanfönstret. Hur kunde jag vänta hela sommaren med det? Det tog ju bara några minuter och Prefekt gick hur bra som helst. När jag ändå var i farten tog jag alla andra fönster också, nästan. Men nu är jag nöjd, helnöjd.

Ibland undrar jag om vi är glass- och godismonster?


Glass med jordgubbar...






Men nu har jag fått en ny passion...


Hur svårt var det att förälska sig i dom...?


Verkligen att rekommendera :-)

Blindtarm

Nu har vi fått en luftvärmepump installerad i stugan. Gissa om maken håller på med "tröcken" till den. Nu är det så kallt att det inte går att sitta och titta på TV utan att ta pälstofflor och flecefilt på. Men bra är det...

Idag har vi varit i Göteborg. Inte bara på nöjestripp även om vi hade möjlighet att inhandla lite kläder och gå ut och äta god Grekisk mat på Athena. Nej, vi var och hälsade på äldste sonen som ligger på Sahlgrenska och fått operera bort blindtarmen. Inte särskilt roligt mitt i rötmånaden. Inte rolig när det än händer, men man kan ju välja ett bättre tillfälle. Nu hoppas vi på att han frisknar till fort, för snart ska vi ut och åka båt runt Hisingen och då måste han ju vara frisk.

I lördags var vi vid hamnen och tittade på båtarna, det var marinfestival i Halmstad. Mycket folk och tack och lov jättefint väder (till skillnad från fredagen då det regnade på tvären och blåste halv storm). Vi passade på att äta en langos för första gången, det var något att rekommendera!


Vi är ju som sagt datoriserade i vår familj. Ibland kan det nästan kännas tråkigt när vi sitter framför var sin dator på var sin sida om bordet, men det är inte många minuter i streck så det kan ju inte göra så mycket.


Men det är klart, när man inte kan låta bli ens i trädgården, då kanske det har gått för långt...

Nu har jag äntligen köpt en mus till den lilla bärbara, en i samma färg :-) Men konstigt nog är det nästan alltid pekplattan jag använder ändå, vilken vanemänniska man är...


Hantverksmässa

Nu vet jag vilka som har fattat galoppen... de som är hotellgäster i Båstad. Var där en sväng idag och dröm om min förvåning när jag ser ett antal personer vandra ner i stora vita fina frottérockar till stranden. Jag tror inte att man kommer in på Peppes bodega i badrock, men vem vet? Tillhör man societeten så kan man förvänta sig vad som helst.

Blev i alla fall måttligt irriterad när vi till slut har hittat en parkeringsplats, gått x antal km(m) och kommer fram till hantverksmässan och det är INTRÄDE! Nu hör det till saken att jag är inte särskilt intresserad av folkloresaker, men kan tänka mig att lulla runt på en marknad bara för att det är mysigt. Kanske kan man hitta en smörkniv eller så... Men betala 80 kronor per person för att beträda området - där går gränsen. Så kul är det inte. Men, jag tror att det bara är i Båstad. Stannade på en outlet på vägen hem och införskaffade ett fint regnställ, det kan nog behövas...

I veckan som varit har det varit idel besök... Mor och svärföräldrar var här och vi hade jättemysigt. Tur med vädret också, det betyder så mycket.



I helgen har vi haft arbetskollegor till Maken på besök. Kul att lära känna nya människor. Men nu är det bara en vecka kvar på semestern och då ska vi nog vara själva och bara koppla av och njuta av ledigheten.


RSS 2.0