Färdigmålat...

... nästan. Nu är det bara lite fönster kvar att måla och vindskivor som ska upp på stugan. Gäststugan är inte långt ifrån färdig. Maken la till och med golvet innan vi åkte hem i söndags. Det blev så fint. Nu är det bara lite möbler som ska in så att man kan börja bo. Annars får väl ungdomarna ta med luftmadrasser och sova på. Det går ju det också.

Idag är det bara en vecka kvar till vi ska på semester. Ska det bli gott eller gott? GOTT!!! Lite pirrigt måste jag erkänna. Har ju aldrig varit på kryssning, det ska bli hur spännande som helst. Problemet är ju kläder - som alltid! Men vi ska ju vara en dag i Barcelona först så kanske hinner man shoppa loss lite då.. :-) Nu har man ju inte haft tid att gå i affärer, man är ju småbarns(valps)förälder!

På torsdag är det redovisning i Skoljuridiken. Jag skickade in mitt arbete i onsdags 15:15! Trodde aldrig att jag skulle bli klar, men det gick ju faktiskt riktig bra. Men så hade jag ju jobbat med det hela helgen innan också. Nu har jag morgondagen på mig att läsa igenom både mitt och de andras och förbereda mig till torsdag. Ska det bli skönt eller skönt när det är över? Ja just det, SKÖNT!!!! Nu är det bara introduktionskursen som är igång och det är inget mer förrän till hösten. Faktum är att båda kurserna är och har varit både bra och roliga så jag ångrar inte att jag tog båda på en gång även om det har varit jobbigt emellanåt.

Nu är det nog bäst att kolla morsans hobbyrum (tvättstugan)! Där finns alltid en del att göra :-)

Kattkontakt

Idag har vi varit och stadstränat Charlie. Vi var på Wienerkonditoriet och fikade och sedan tog vi en promenad på piren. Det funkade jättebra. Han är totalt orädd för allt. Inga problem att se tåget susa förbi, eller gå nära kajen i hamnen. Det är skönt att han inte är rädd, men lite oroväckande för hur mycket man måste kolla honom.

Tog en sväng till yngsta dottern också. Det var länge sedan vi var där. Dom har det så mysigt så. Nu har dom har köpt sig en motorcykel och mågen ska ta motorcykelkörkort... då kommer man väl inte att få en blund i ögonen förstås!

I morgon ska jag sitta hemma och jobba med skoljuridik heeeela dagen. Det ska lämnas in på fredag så jag måste bli klar i morgon.

Nu har vi anmält oss till valpkurs - det ska bli spännande.

Tänke visa lite foton på "ällingen" också...

 
Tittar på TV med husse i stugan


Hjälper till och gräver i trädgården


Har kattkontakt på altanen


Tar skydd bakom matte (när katten dök upp)



Aporterar bollen


Kollar in mattes kamera

Upptäcktsfärd

Nu har vi varit i Halmstad igen. Lite kallt denna helgen, annars helt OK. Jag har jobbat mest hela tiden. På fredag ska arbetet till skoljuridiken vara klart så det gäller att hänga i. Maken har jobbat han också, men med huset. Nu blir det ny fasad på hela södersidan. Gäststugan börjar också ta form. Nu ska fönster på och målning och golv inuti. Sedan är det bara att flytta in. Ja, möbler också förstås.

Charlie biter fortfarande men inte lika mycket. Nu början nästa fas i utvecklingen - att se sig om i världen. Nu räcker inte tomten till, utan det är väldigt spännande att gå på upptäcktsfärd och kolla grannens tomt och gärna ta en sväng ut på gatan. Det får nog bli en lång lina på den hunden. Han börjar i alla fall förstå en hel del. Kan sitta, ligga och stanna... ibland :-)

Äldste sonen hade sista dagen på sitt vikariat i fredags. Nu är det Alfakassan för honom igen :-(

På onsdag ska vi till Linussons. Det börjar närma sig nu - båtresan alltså. Nu ska här planeras...




Snart helg!

I morgon är det fredag igen. SKÖNT! Då blir det Halmstad igen.

Jag har börjat skriva på mitt slutarbete till Skoljuridikutbildningen. Det kommer att ta tid. Förmodligen blir det att sitta i helgen och skriva. Det kommer att handla om hur man säger upp personal!?! Intressant, va? Tänke tratta ner det till hur man gör i Jkpg´s kommun när det handlar om uppsägningar. Men hur som helst är det ett intressant ämne. För vem har inte jobbat med någon som kan gå en på nerverna men som man aldrig kommer ifrån? Det blir nog inte så lätt att skriva, men vem har sagt att saker och ting ska vara lätt?

Idag är Charlie 12 veckor och han varit hos veterinären och fått en spruta. Det gick jättebra. Han var fullt upptagen med en godis så han märkte inte ens när hon stack. Men så är ju tjejerna toppen på Smådjurskliniken också.

Det har också varit skolgårdsfest på skolan ikväll. Mycket folk och mycket aktiviteter. Det bästa var modevisningen som 4:or och 6:or hade. Dom är fantastiskt duktiga. Det är riktigt kul att jobba på en skola med så mycket engagemang från både personal, elever och föräldrar :-)

Dags att packa!!!



Målat

Härlig helg... ! Vi har målat, målat, målat och målat. Det har faktiskt gått jättebra. Äldsta dottern och hennes pojkvän kom ner till stugan så vi fick hjälp den här helgen också. Nu är halva stugan gul och halva grön. Ja, för eftersom vi målade gäststugan grön kan vi ju inte ha "storstugan" (50 kvm) gul. Så idag har vi målat baksidan och nästan hela framsidan. Tråkigt nog måste vi byta bräder på hela södersidan pga att det har blivit fukt i träet. Men de bräderna är redan målade, skönt.

Charlie har varit jätteduktig. Han har åkt i hundburen i bilen. Vi hade testat ett par gången utan vidare bra resultet, mycket gnäll! Men nu bestämde vi att vi ska låtsas att vi inte hör honom. Först var det lite pip, sedan åt han förmodligen sitt ben, sedan skrek han som en stucken gris. Jag sa att vi måste stanna, men precis innan nästa p-ficka tystnade han och sov hela vägen till Halmstad. I lördags körde vi runt lite och köpte färg m.m. då låg han tyst och snäll hela tiden, även när vi stannade och gick ur bilen. På hemvägen från Halmstad sa han inte ett knyst. Toppen. Vi har en hund som kan åka bil :-)

För övrigt så har vi inte varit sams idag, Charlie och jag. Han bits alldeles för mycket. Jag fick ett spel till slut. Man blir bara såååå trött!! Kan ja få ett tips, tack! Nu har jag läst valpböcker och kollat nätet och prövar med alla möjliga saken. Jag hoppas att han slutar med bitandet snart för det är så jobbigt. Men vi blev sams till slut i alla fall, det lilla monstret och jag. Han ser faktiskt ganska rolig ut - lite vit färg här, lite grön färg där och något konstigt svart på nosen? Tänke bada honom men han var för trött och har deckat nu.

Hade tänkt läsa lite skoljuridik men det blev inte tid till det. Får väl ta det nu då när det inte blir något hundbad.



Helg igen

Idag är Charlie 11 veckor. Han är en riktig vilde. Tuggar på det mesta, men bäst är händerna. Det är lite tufft att vara småbarnsförälder ska jag säga. Men det bästa är att han sover på nätterna i alla fall. Nu är det dessutom lite tufft eftersom yngste sonen är ute och reser i vida världen och jag och maken delar på umgänget med valpen på dagarna. Men, men det går det också.

Förra helgen var vi i stugan och hade det underbart. Ja i alla fall jag och dottern. Hennes pojkvän och maken jobbade för fullt med gäststugan. Den blir jättefin.

I morgon ska jag på introduktionskursen igen. Denna gången på Stora hotellet. Det ska bli trevligt. Då ska vi prata om hur förväntningarna som personalen har på skolledningen motsvarar det som står i läroplanen och det som man faktiskt gör! Det kan bli intressant att utveckla.

Trevlig vårhelg!

Ps. Maken har ju fyllt år också, så nu är vi lika gamla :-) DS

RSS 2.0