Sommartid

Nu är det vår i luften! Gissa om det blev läge att öppna altandörren, sitta med dunjackan på och sätta näsan i vädret? Jodå, jag kände mig precis som min mormor. Vårsolen hann inte titta fram förrän hon satt på balkongen. Så var och också "snörig" jämt. Men jag har tagit det försiktigt så jag inte ska förkyla mig :-) Speciellt nu när jag har ensamansvar på skolan och det är en hel del att göra hemma. Men nu längtar man verkligen efter lite värme. Jag tror att jag ska ta fram cykeln i alla fall.

Igår kväll var Schälins här. Det var trevligt. Vi intog kaffe och dessert till skenet av x antal stearinljus. Det var riktigt mysigt. Kanske man ska göra så fler gånger. Men det var inte becksvart runt om kan man säga. Jag vet egentligen inte hur väl Earth hour slog ut. Eifeltornet var i alla fall släckt (men det såg man ju inte härifrån... hi)

Nu har HV gått till SM-final. Det ska bli spännande. Det blir Färgestaden som de möter och första matchen är på onsdag. Vi hann faktiskt se det mesta av matchen igår. Sista periden tillsamman med våra gäster. Det är tur man har vänner med samma eller liknande intressen.

I morgon ska vi gå på bio. Män som hatar kvinnor. Det ser jag fram emot!

Glöm inte regeln: Frys in vintern och svettas in sommaren! Nu ska det bli varmt i veckan... :-)

Canagold's Glen Scotia

Nu är det klart att vi får hane nr. 5. Han har fått namnet Canagold's Glen Scotia. Men vi ska nog kalla honom för Charlie. Glenn är ju inte så käckt... Senaste fotot är taget idag då valparna är fem veckor precis. Kolla gärna på Canagold's hemsida vilka små godingar!

Nu får jag jobba själv! Ja, inte helt ensam på skolan, men i administrationen. Rektorn är på semester i Egypten och våran skolassistent är sjukskriven. Det är inte så jättekul när man står med kappan på och ska åka på skolledarmöte, allt är under kontroll, tror man! Och då ringer en lärare tjugo minuter i åtta och meddelar sig sjuk. Dessutom skulle hon vicka för en annan lärare som skulle på utbildning. Hur lätt e´ de´ - att få en vikarie på en kvart? Dessutom när man själv ska iväg på möte! Som tur är så har vi två specialpedagoger som är helt överstyva. Den ena fick ställa in specialundervisning och ta klass i stället. Detta är ju absolut inte det optimala, men vad gör man? Nästa vecka är våran idrottslärare ledig och det ska bli spännande och se om vi får vikarie och hur det ska lösa sig.

Maken har åkt till Göteborg för att titta när HV möter Frölunda i femte semifinalmatchen. Det står nu 2-2 i matcher så det blir nog spännande. De spelar hemma på lördag och då kan vi inte gå och titta till makens stora förtret. Vi har bjudit hem gäster då. Men hur skulle man kunna veta det för två månader sedan? Det får väl bli en titt på TV´n mellan varmrätt och dessert! Dessutom ska vi ju släcka alla lampor mellan klockan 20.30 till 21.30 då det är Earth Hour. Till och med munksjöbron ska släckas ner så det är väl tur att man inte ska ut och köra bil! Ska åka och handla ikväll och köpa på mig ett gäng värmeljus. Sedan blir det riktig mys-pys på lördag!

På tal om något annat så tyckte en skolledarkollega att han på något sätt förknippade mig med den ljusa tjejen i Alcazar. Kanske inte så konstigt eftesom jag har ett förflutet i Spice girls :-)


Kennelbesök

Med risk för att bli lite tjatig måste jag säga att jag är helt såld på valparna! Vi var där i onsdags och låg och kravlade bland åtta små gosiga, bebisdoftande knyten i två timmar. Ja, vi fikade lite också, men inte så länge. Vi valde ut en av dem som vi tyckte var riktigt mysig. Han var dessutom väldigt söt. Nu är det inte vi som bestämmer om vi får just den valpen eller inte, det gör kennelmatten. Hon vill se hur de blir mentalt och väljer sedan ut valp som passar för varje familj som har lämnat intresse. För oss spelar det inte så stor roll, men med handen på hjärtat så är det ju den man har fastnat för som man helst vill ha.



Har hunnit med en hel del under veckan trots att tankarna mest har figurerat kring valparna. Torsdag till fredag var jag på introduktionsutbildningen på Hooks herrgård. Herre Gud, vilken lyx! Sätta sig vid dukat bord och äta och äta och äta... det är ju det man gör på sådana ställen. Som tur är blir det inte för ofta - då skulle man ju rulla fram till slut. Själva rummen däremot var väl inte så mycket att skryta med, lite gammalt och väldigt enkelt, men helt OK. Kursen i sig var givande även om jag hade hört både ekonomichefen och förvaltningschefen tidigare men det var helt OK det med. I vilket fall var det härligt att få vara på utflykt ett par dar. 

Sonen passade på att bli lite sjuk också i veckan. Magsjuk! Det var inte den vanliga kräksjukan utan en matförgiftning efter ett besök på en pizzeria.  Stor uppståndelse om detta både på nätet, i JP och på TV4. Och inte trodde väl jag att han skulle ställa upp på intervjuer bara för lite spysjuka! Undra vad han fick för det :-) ?

Nu ska vi gå ut och äta middag (inte pizza!).

Datoriserad

Jaha, nu är man aktiv i Facebook, Stayfriends, har egen blogg, jobbar med datorn mest hela dagarna, söker all info. via nätet om allt och inget (mest hundar just nu)...  Snacka om att man är datoriserad. Vad gjorde man innan datortiden? Funkar inte nätet är man ju på väg att gå spatt! Det är nog bra att vi ska ha hund! Då lär det väl bli lite mer rörelse förhoppningsvis. Känner att man börja bli som Barbapapa i kroppen av att bara sitta på en stol hela dagarna. Tiden ska räcka till bara! Den måste räcka till! Det får bli slut med arbete på kvällarna, thats it!

Har i alla fall inte suttit mycket vid datorn den här helgen. Var och firade K i KLAS som har fyllt 50, i fredags. Ja, hon fyllde inte i fredags, men vi kidnappade henne vid en, som hon trodde, bara AfterWork-kväll och gick ut och åt. Det var mycket trevligt och gooood mat. Esters kök och bar! Det kan jag varmt rekommendera!


Sonen var ju hemma som sagt var, med tjej! Kul. Jobbigt för henne som fick lära känna hela släkten på en gång eftersom det var 75-års kalas i söndags. Men samtidigt skönt, för nu har hon ju det gjort. Kalaset var trevligt och jag tror att alla tyckte det.

På tal om tjej så undrar jag om inte den andre valpen, den tvåbente alltså, också har något på gång. Han ska åka till "en" rätt ofta nu. Det ska bli spännande och se vad det resulterar i.

Nu blir det ingen handboll i helgen, för vår del, det är bortamatch! Däremot fick man ju äran att se HV slå Timrå igår - YES! Nu är de i semifinal! Då blir det nog en och annan kväll på Kinnarps arena till!

Nu är det bäst att packa lite till Hook-resan! Mer info. kommer om det! I morgon hinner jag ju inte för då åker vi och tittar på valparna!!!!


Påskmust

Jippie! Nu har påskmusten kommit! Men det är ju faktiskt ganska långt kvar till påsk. Faktiskt exakt en månad till påskdagen. Chefen ska åka på semester så jag ska hålla välkomsttalet på påsksamlingen i år igen. Det är alltid lite sådär att hålla tal inför hela skolan. Men skillnad är det ju vid jul förstås, då är ju hela släkten med. Det får väl gå det också.

Nu närmar det sig tills vi ska åka och titta på valparna. Jag har tagit ledigt en eftermiddag så vi åker efter lunch. Och vilken tur jag hade - det är spårkväll den kvällen - då slapp jag det :-) Valparna är räääätttt söta nu...

 
Kunde inte låta bli att låna ett foto från kennelns hemsida (även att jag vet att man inte får det). Här är en hane tre veckor. Detta är en av de hanarna som jag utseendemässigt skulle vilja ha. Men det viktigaste är tempramentet och det märker man ju först när man träffar valparna. Det är konstigt hur man mentalt ställer in sig på att få tillökning(!). Våran skolassistent säger att jag är som en mamma som bara väntar på förlossningen. Hoppas att allt kommer att funga nu bara. Det är låååång tid kvar tills vi får hämta valpen. Charlie blir nog ett bra namn!?

Till helgen ska vi fira svärmor som fyller 75! Till och med äldste sonen ska komma hem. Med ny flickvän dessutom. Ska bli jättekul! Tyvärr blir det ganska sällan som vi träffas nu. Kanske blir det lite lättare till sommaren. Det är ju smidigt att åka tåg från Göteborg till Halmstad.

Nu är det dags att kolla tvätten innan nyheterna...

Glaskross o lite annat

Nu har sonen gått Catwalken på American crew´s mässa. Det är inte illa. Han blev klippt igår och har gått hela streetan idag. Massor av folk och fotografer. Han som inte ens vill bli fotograferad hemma... Men kul hade det varit. Det är ju inte alla som får vara med om något sådant.  

Själv har jag varit och fikat tillsammans med Anne. Jättemysigt att sitta ner ett par timmar och språka om livet i största allmänhet. Nästa vecka ska vi ut och fira Karin som har fyllt 50! Hoppas att det passar bara,

I veckan var jag på Skolledarkongress i Göteborg. Också mycket trevligt och givande. Flera seminarier som var riktigt bra och andra som man duttade till lite till faktiskt. Men det är kanske inte så konstigt  att man blir lite trött efter lunch, när man har suttit i buss sedan kl. 07:15 åkt nästan två timmar och sedan ut och inte på olika föredrag. Kvällen var också trevligt. Ingen hit vad det gäller maten, men roligt hålligång av Per Fritzell och att se tolvhundra (1200) skolledare stuffa runt på dansgolvet hade jag ju inte förväntat mig. Ja, nu dansade väl inte alla precis, men många var det. Själv buggade jag loss med min chef som var förvånansvärt duktig, det var kul.

Väl hemma fullmatad av inspiration och nya idéer trillar man ju rakt in i vardagen som om det vore att krypa in i en grå, mörk, lufttät och illaluktande säckvävssäck. Verkligheten bara står där och grinar åt en... skrivaren hade inte fungerat, folk sjuka och inga vikarier, massor som måste göras... vart tog allt det där positiva vägen? OK, kanske var det tröttheten som tog över eftersom tålamodet inte var så stort. Men jag ska erkänna att det var skönt och åka iväg till min gamla arbetsplats och pimma lite på eftermiddagen. Förhoppningsvis kan man förmedla de positiva erfarenheterna och sprida lite inspiration nästa vecka när vi har studiedag. Bara det nu inte ser ut som det gjorde förra måndagen vi kom på morgonen...



Inte någon rolig syn att möta. Kommer att gå ut med en blänkare på vår hemsida!

Snart blir det hundpromenader förbi skolan varje kväll!

Mars, mars måne...

Nu har så gott som all snön smält och det är första dagen i Mars månad. Hej å hå vad det rullar på. Igår tittade solen fram och det var en underbar nästanvårdag. Hhmm då ser man vad som behöver göras inne så klart... dammsugaren och trasorna åkte fram, men fönsterputsningen får vänta.

På tal och vår och sol. Var och tränade i onsdags. När man ligger där på rygg med benen uppsträckta i vädret och byxorna rasar ner (upp) till låren och det sticker ut några blekfeta ogräddade brödlimpor under (över) byxorna - ja då är det nog dags att besöka ett solarium!!! Om det nu inte blir väder förstås så att man kan blotta limporna lite i skymundan på baksidan av huset. Konstigt - mormor blev nästan 90 men hennes ben blev aldrig vita!

Igår fick sonen spela hela matchen mot Västerås. Roligt! Han gjorde inte bort sig! De vann, vilket var tur, men inte välförtjänt för det var inte någon jättebra match precis. Inte första halvlek i alla fall. Men huvudsaken var ju att de vann ;-)




Idag blir det jobb och skoljuridik! Ingen sol tyvärr.

RSS 2.0