Jul

Jaha, då har julen återigen passerad och det är jobb igen. Tycker inte att det var länge sedan det var jul. Fy så fort tiden går. Men det är väl som dom säger, det går bara fortare och fortare ju äldre man blir (hur det nu kan komma sig).

I varje fall så har det varit en lugn och trevlig jul. Alla var här på julafton förutom pojkarna och deras flickvänner. Tråkigt, men det är väl sådant man får vänja sig vid framöver. Var och en har ju sitt liv och självklart blir det så att även den andra hälftens familj vill umgås. Nej, jag är så glad att det var några som var hemma i alla fall. Man har ju hela livet på sig att träffas :-)

Det blev nog i alla fall den finaste granen någonsin. Och snabbaste graninköpet i historien. Vi som alltid brukar åka från ställe till ställe och inte hitta vad vi vill ha, såg denna från bilen, stannade och gick fram och sa "den här ska vi ha" och så fick det bli. Inte fel, va?



Juldagen och annandagen blev det att umgås med resten av släkten, alltid lika mysigt. På sätt och vis är det rätt skönt att julen är över, nu väntar ju nya äventyr...

Socialt

Tänk att äntligen få ha lite socialt umgänge... Förra veckan var vi på julfest med jobbet. Båten blev det med god mat och trevligt på alla sätt. Lagom som man brukar säga. Lördagen bestod av tjejkväll med 3/4 av KLAS. Mycket trevligt at tjöta bort några timmar. Kvällen gick alldeles för fort bara.



Söndagmiddag hos mor, var ju naturligtvis inte fel heller. God mat som alltid. För vem gillar inte mammamat?

Helgen avrundades med ett besök av våra hundvänner. Ja, inte hundarna då utan deras hussar och mattar :-) Jättekul!



Naturkraft

Tänk vad naturens krafter kan föra med sig... Stormen som har dragit fram i stora delar av vårt avlånga land, hade verkligen lämnat sina spår i Halmstad. Tack och lov så var det inget på området som verkade vara förstört, men att gå på stranden var ingen rolig syn. Inte var det roligt att gå där över huvud taget, eftersom det fortfarande blåste väldigt mycket.

Till och med asfalten på vägen ner till stranden var söndersliten av vågorna.






Men vi ska vara glada att vi bor i Sverige i alla fall :-) Det finns ju andra länder som blir betydligt mer drabbade av naturkatastrofer.

Även att man hade hoppats på ett något bättre väder, så var det skönt att koppla av i stugan ett par dagar. Vi ska också vara glada över att stugan stod hel och fin och att varken storm eller inbrottstjuvar hade hälsat på. Tyvärr är det några stugor som har blivit drabbade av det senare. Jag lider med dem, det är inget man önskar sig precis.

Vår nybyggda altan har i alla fall fler funktioner. Just nu förvaringsplats förstås, men även som växthus kanske? Kolla in "vinterglöden" som står lika fint som om det vore sommar... 

 



Hos frissan

Finns det vid något annat tillfälle än då man sitter hos frissan en decemberkväll, en fredag dessutom, som man känner sig så grå, blek och utsliten? Speciellt när hela huvudet är fullt av foliepapper och man skulle kunna tro att man kom från yttre rymden.. Men resultatet blev jag nöjd med i alla fall. Det är inte så dumt att ha hittat en bra frissa även i Halmstad. Nu blir det lagom med en toppning i mellandagarna...

Mys i stugan blev det också. Till och med adventsljustake...






RSS 2.0