Budapest

Har du varit i Budapest? Om inte, gör ett besök! Vi var där i helgen och det var en underbar stad. Mysigt, god mat, trevligt folk, jättefint hotell... Det bästa av allt var att vi fick umgås med våra barn och deras respektive. Det är inte var dag som vi träffas allihop minsann, inte heller att det dundrar in en familj på 10 pers och ska fika eller äta mat. Det är inte helt enkelt att få plats då heller. Vi åkte båt på Donau på kvällen...

 



Vi badade i Termalbad som jag knappt visste vad det var. Bassänger inne och ute med källvatten - 36 grader, det var inte dumt.



Flyget tog två timmar precis från Göteborg och taxi från flygplatsen kostade bara 150 kronor. En middag med ett glas vin under hundralappen, man mådde som en prins... och det gick faktiskt att äta lunch ute.



Dit lär vi återkomma fler gånger...


Städskåp

Det är kanske oväsentligheter, men jag vill att det ska vara praktiskt i mitt hus. Praktiskt med garderober m.m. I vårt nya hus fanns det inte ens ett städskåp! Men det gör det nu! Det fanns ju en stor walkincloset (alltså en gammal hederlig klädkammare), men den var helt opraktiskt inredd, så nu har vi shoppat PAX (gissa var?) och inrett med hyllor, lådor och hängare. Eftersom det också fanns ett litet smalt linneskåp inne i closeten och vi gjorde ett större, kunde vi använda den smala till städskåp. Helt perfekt. Tänk att man kan bli lycklig för ett städskåp. (Men det är nästan så man skäms, när man hör på nyheterna hur det är i Japan)





För övrigt börjar vi så smått komma i ordning. Just nu håller vi på att tapetsera en fondvägg i TV-rummet/kontoret/gästrummet (compact living).

Så här kalt och rörigt var det innan möblerna kom på plats.







På plats - äntligen

Jaha, så var man då äntligen på plats. Efter sex månaders slängande, packande, shoppande... och alla andra förberedelser så är vi som sagt äntligen här. Har tömt nästan allt i den gamla huset och fått möbler och annat på plats, så gott som i alla fall. Det blir mycket som måste förändras. Inte minst hur man handlar och förvarar mat i ett litet kylskåp!!! Sällskapsdelen inklusive kök är mycket stort, men alla andra utrymmen som garderober och förråd är inte mycket bevänt med. Men det finns i alla fall en walkin closet, dåligt planerad, men ändå... ! Har slängt eller llämnat bort allt som inte blev sålt på blocket, men har fortfarande en TV kvar - någon som är intresserad? Inte nog med det, var är up-ligthen frågade jag maken. Hos Erikshjälpen sa maken då! Hhmmm undra om han tyckte att vi inte skulle ha den mer?

RSS 2.0