Dusch

Äntligen ser man lite asfalt...! Det känns nästan konstigt att gå på. Har varit i Halmstad idag och där var våren på väg. Snösmältning och strålande sol. Det var till och med så att jackan åkte av! Men det var under tiden som jag försökte skotta fram en 2 decimeter bred gång på tomten och ut på våran gata. Maken var och hämtade duschväggar och jag tänkte bereda en väg för herra... :-) för honom! Men duschen var så tung så att han fick släpa kartongen i snön, vilket gjorde att min lilla stig blev precis utplattad. Som tur var så kom en annan stark man och hjälpte till sista biten. Nu märker man hur beroende man är av att kunna ta sig fram med bil. Speciellt då man har något tungt som ska transporteras. Nu är det bara handfat och spegel kvar. Nästa helg har vi tänkt att sova över. Undra hur det ska gå? Nu kan vi i alla fall både gå på toa och duscha.





Snöskottning och snowdiving

Alltså, kan detta vara sant...? Idag är det 12 minusgrader och det bara vräker ner snö. Det verkar som om det har snöat hela natten. Igår kom det lika mycket. Ska den här vintern aldrig ta slut? JAg brukar säga att det är bara roligt om det kan vara snö över sportlovet och det har det verkligen varit nu. Men nu är sportlovet slut och med den kan även snön försvinna. Men det är klart om man jämför med alternativet - slask och regn så är ju valet inte svårt. Vi får väl vara nöjda att det har varit en riktig vinter för en gång skull. Nu har ju även Vättern lagt sig så vi får väl ha tålamod och vänta på våren. Så här såg det ut igår.

Först fick dom skotta sig ut till brevlådan på morgonen. Men inte hade det kommit någon tidning inte. Det kunde väl var och en ha räknat ut. Det finns väl inga möjligheter att tidningsbudet kunde transportera sig i den snön. Tidningen kom fram på dagen och det tycker jag är beundransvärt.



Efter att ha skottat både vår garageinfart och grannens, tyckte Mats att det var lika bra att ta ta taket till Carporten också. Man har ju hört att det är så många tak som rasat ner nu och det vill vi ju inte vara med om.  Den som tyckte det var roligas var Charlie.



Men ungdomarna tyckte väl inte att det var så kul att skott, men att ha snowdiving i dessa jättehögar efteråt är ju inte så tokigt...



Här gäller det för Hanna att snabbt gräva fram Simon igen.

Det som är tråkigt nu är att man kan knappt ta sig någon stans. Mats skulle försöka ge sig iväg med bilen igår, men det fanns inte en chans. Inte förrän det var plogat på våran väg gick det komma ut. Och det ska tilläggas att Hemstigen inte är den första gatan dom plogar i stan.

Yngsta dottern och hennes pojkvän har köpt hus i Habo och i början på veckan gick flyttlasset. Som tur var, var hon ledig igår så att hon slapp ta sig in till stan i detta oväder. Det tråkiga var att vi som hade tänkt åka dit igår, inte heller kom någonstans. Jag hoppas att det lugnar ner sig till nästa vecka. Då kanske vi kan åka dit och hjälpa till lite.


Bröllop och bilar

Ibland går det inte att beskriva alla ens upplevelser i ord...

Förra helgen var vi med de gamle och tittade på Wätterkyssar - årets nyårsrevy. Det var trevligt och bra, med duktiga aktörer, med de förlösande skratten man hade hoppats på uteblev. Det var väl egentligen bara en sketch som utlöste skrattsalvor så tårarna rann. Och av alla tänkbara idéer så handlade det om ett rån i Barnarp!!!



Hunden som tydligen fick kennelhosta, en lindrig variant, för det det höll inte på mer än ett par dagar, är nu pigg som vanligt, tack och lov. (Det blev många komman)

I fredags var vi och tittade på After Dark. Det var Mågens 30-års present som vi gjorde en gemensam sak av. Det var himla roligt! Att Babsan var så duktig, det trodde jag inte. Det roligaste var att även ungdomarna verkade tycka att det var bra.
 http://www.afterdark.se/ 

På lördagen var vi på en ännu bättre tillställning. Flickornas kusin, Camilla, gifte sig med sin Rasmus och samtidigt döptes deras lilla Stina, flicka nr. 2. Bröllopet hölls i Barnarps kyrka och festen var i Länsstyrelsens lokal. Mycket trevligt. Ett stort GRATTIS och LYCKÖNSKNINGAR till Camilla och Rasmus!

 De lyckliga tu med lilla Stina

 Storasyster

 Ååhh vilka bröllopsskor...


I söndags var vi i Halmstad igen. Toa och dusch är klart. Ja, ingen duschvägg ännu, men det funkar att duscha i alla fall. Nästa gång kanske vi sover över. Om det nu bara kunde bli lite värme också.


Måste också berätta att jag har haft bilen på verkstad idag. Tanklocket hade frusit och vi kunde inte få upp det, naturligtvis med bara några droppar (?) bensin kvar i tanken. Ringde till Atteviks i morse och fick komma dit direkt. Väntade en stund för att bli upplyst om att det tar nog ca. en timma innan vi kan ta in den i verkstan. OK, då åker jag till jobbet och kommer tillbaka i eftermiddag, sa jag. Vad händer då? Killen bakom disken frågar hur jag tar mig till jobbet, buss, säger jag. Då undrar han vad jag jobbar och när jag säger det, så säger han - då kör jag dig dit! Jag har då aldrig varit med på maken - bli körd från verkstan till jobbet... inte nog med det, när jag sedan hämtade bilen vid lunch, så kostade det inget! Det tar vi... Jag såg säkert ut som en fågelholk. Var kan man lämna bilen och få skjuts utan att det kostar? Jo, tydligen på Atteviks. Fast det är klart - hade det varit lite mer än att tina upp ett fruset lås så hade det nog kostat. Men visst var det gentilt?

Pizza

Nu har yngste sonen fått jobb :-) och förmodligen säger upp sig efter tre dagar :-( Ibland undrar man om man får driva företag utan några som helst regler och restriktioner. Ett telefonförsäljarjobb såklart! Verkade seriöst med grundlön och provision. När avtalet ska skrivas på står inget om någon grundlön. Han frågar naturligtvis, då var det mycket om och men och att man måste sälja för en viss summa för att komma upp till grundlönen. Hur du får man va´? Det skulle innebära att han kanske inte kommer upp i den summan förrän efter två månader, vilket i sin tur skulle resultera i att han inte skulle få lön förrän om tre månader eftersom man får lön månaden efter... Inte konstigt att ungdomar är arbetslösa, det ger ju mer inkomst med arbetslöshetskassan! Vem kan leva i tre månader utan inkomst? Tur att han bor hemma och inte har hyra och allt annat som ska betalas för att leva! Jag hoppas inte att han går tillbaka på måndag!

Det hör absolut inte till vanligheterna att jag gör hemmagjord pizza! Tyvärr är det mycket smidigare att lyfta luren och beställa. Visst det är jättegott med pizzeriapizza, men igår kväll så tog jag mig i kragen och gjorde själv. Den blev faktiskt riktigt lyckad. Köttfärs, champinjoner, pepperoni och lök, med pulverpizzabotten förstås...



Äldsta dottern brukar parkera sin bil här på morgonen och gå till jobbet i stan. Härlig morgonpromenad i 13 minusgrader... ! Jag tycker att hon är jättestrong som gör det. Det är så lätt med minsta motståndets lag och parkera bilen utanför jobbet och ursäkta sig med någon som att jag har inte tid, jag ska iväg direkt, jag kanske måste använda bilen på jobbet... osv. Men i stället för att gå rundan sent på kvällen så traskar hon tidig morgon och sen eftermiddag samma sträcka - hon är underbar den tjejen! Inte nog med det, härom kvällen när hon kom hem så hade hon med sig en ljuvlig bukett med tulpaner. Det är början till vår, trots att det fortfarande är så kallt och mycket snö!



Men en dag i veckan började det droppa lite från taken.. Hoppas att snön ligger kvar över sportlovet, sedan får det GÄRNA töa bort - fort!

RSS 2.0