Midsommar

Fy vad fort en vecka går! Men det har hänt mycket sedan sist. Först var vi på valpkurs förra onsdagen. Tio valpar av olika slag. Två kursledare. Alla i en ring på planen. Nu repeterar vi det vi gjorde förra veckan - snurren! OK, gick hyfsat. Sedan är det något nytt... hhmmm on-off... lek med hunden, stoppa leksaken i vänster armhåla, gå en liten bit och valpen ska följa med, släpp leksaken när valpen gör rätt. Hade vi någon leksak med? Nej! Fick låna en, men blev fråntagen den och fick en boll i stället, av vilken anledning vet jag inte. Jaha, detta gick ju bra. Nu ska vi gå in och ha teori. Hundarna får gärna följa med. Kaffe serveras och sedan lite presentation och teoripasset startar. Jag har inga problem med teori. Det är jätteviktigt! Men antagligen är jag väl helt yrkesskadad eftersom det dom drog på två (2) timmar, hade jag hunnit med på fyrtio minuter! Sååå ineffektivt! Jag trodde att jag skulle dö! För att inte tala om Charlie. Han gnällde och gnällde och hade inte alls lust att sitta inne i en stuga när det fanns så många hundar att leka med och så mycket gott att lukta på ute. Maken som fick promenera ut och in med hunden för att han förhoppningsvis skulle lugna ner sig var inte heller på sitt bästa jag. Suck och pust. Jag frågade efteråt om det brukar vara så här? Ja, fast nästa gång ska vi ha ett teoripass i mitten och gå ut en stund efteråt. Det var ju bra sa jag. Charlie var definitivt inte färdig på plan.

Nu får man ju inte ge upp efter första gången. Vi får åka upp lite tidigare nästa gång så att han får nosa runt och lära känna miljön lite först. Sedan får vi väl sätta honom i bilen i stället för att ta in honom i stugan när det är teoripass. Jag tror att han mår bäst av det. Håll tummarna! Fortsättning följer.

Sedan har det ju varit midsommar. Denna underbara helg har som nybliven tradition firats i Halmstad (tredje sommaren i rad). Underbart. Vi hade faktiskt tur med vädret som inte alla andra har haft. Äldste sonen och hans flickvän var med och mor var med, som dessutom firade sin 70-års dag på midsommardagen. Då fick hon kaffe på säng och skönsång. Grattis grattis. Yngste sonen och alla hans kompisar var också med på lunch och grillning. Därefter gjorde de stan osäker vilket hade varit jättekul. Det var en mycket bra midsommarhelg!

Nu var det jobb igen och schemat blev faktiskt klart på torsdagen i förra veckan. Utlagt på intranätet och med bara en som har ringt och gjort påpekningar än så länge. Visst är det märkligt att det spelar ingen roll hur man än vänder och vrider, vissa människor ser bara till sig själva. Kan vi få slöjd på samma dag? Vi vill ha idrotten först och/eller sist på dagen... Ja, det vill ju faktiskt alla ha! Gjorde ett par justeringar i dag och hoppas att det är OK med det. Men troligen ringer det fler som inte  är nöjda. Men, men, det är bara att bita ihop.

I kväll har Charlie fått bada i Axamosjön för första gången. Feg, men efter ett tag vågade han gå ut en bit och hämta leksaken. Det slutade med att jag kastade ut den lite för långt och fick själv kavla upp byxorna och vada ut och hämta den. När vi kom hem hade han största spelet. Det tog ett par timmar att få honom lugn. Ibland blir man faktiskt lite trött. Men han är go i alla fall.



Tillbaka till verkligheten

Efter en vecka på Medelhavet och besökt sju olika destinationer, känns det ganska overkligt att kliva upp halv sex i morgon och göra sig i ordning för att jobba. Men visst är det fantastiskt - fyra länder på en vecka! Vi har haft en fantastisk semester. Landade i Barcelona på torsdagen. Klev på båten på fredag middag och åkte sedan till Marseille, Genua, Neapel, Palermo på Sicilien, Tunis, Palma de Mallorca och slutligen tillbaka till Barcelona. Så mycket som man fått uppleva under denna vecka går inte att beskriva. Helt otroligt.

Kom hem sent i fredags och hade naturligtvis dragit på mig en förkylning. Antagligen fått den av maken som hade varit förkyld hela resan. Men det var bara att bita ihop. Gå upp tidigt på lördagen och städa, handla, laga mat... och sedan var det "öppet hus" för fyllebarnet - jag alltså. Det blev en fantastisk kväll. Familj och vänner, mat och dryck. Tyvärr räcker man inte till och kan prata med alla, men så är det tyvärr.

Charlie hade klarat sig bra med sonen, eller sonen med Charlie, hur man nu ska säga. De hade fått lite uppbackning av den äldre generationen och syskonen som tur var. Men va´ stor han hade blivit, Charlie alltså. Han har också blivit mycket bättre med bitandet. Biter inte alls så mycket som innan. Festen klarade han också av galant. Efter allt stohej somnade han vid nio-tiden, var ute och kissade en gång på natten och sov sedan till halv 8. Det har knappast hänt innan. Så det var skönt att vi fick lite sovmorgon också.

Ett STORT tack till min familj, släkt och vänner som har gett mig ett minne för livet. Nu är det bara att gå tillbaka till verkligheten och se livet från den andra halvan...  Tänk så mycket man har fått vara med om och så mycket som förhoppningsvis finns kvar...


Packat och klart

Jaha, så var det då packat och klart inför resan i morgon. Tänk att nu är man verkligen där. Nästan ett helt år har gått sedan vi bokade resan. Kan ju tro att det är fantasi! Så är det ju också Fantasia som vi ska åka med :-) Och allt det där man skulle ha gjort innan har ju naturligtvis inte blivit gjort. Å andra sidan är det så mycket annat som har hänt och gjorts i stället, valp tex och ny gäststuga.

Tyvärr blev inte schemat klart på jobbet. Hade hoppats att jag skulle få lämna över det nu innan jag tar semester, men det var en hel del faktorer i slutet som gjorde att det inte gick. Vi får väl hoppas att det är klart till sommarlovet i alla fall.

Blev grattad idag. Vilken uppvakning! Blommor och jättefina presenter. Så är det att fylla tant, tydligen.

Hoppas nu bara att den tvåbenta valpen tar hand om den fyrbenta! Då kan man njuta av ledigheten.

Skepp o hoj!

RSS 2.0