Juleskum

Mmm... fredagsmys med juleskum.


Advent

Kall, regnig promenad! Julmust och pepparkakor, mmm... Nu kan jag leta fram adventsljusstakarna. Visst är det lite mysigt trots det eländiga vädret? Snart får man dricka glögg också, det är inte så dumt det heller!

Umgås

Har idag varit och fikat tillsammans med en före detta arbetskamrat och mycket god vän. Så konstigt det är egentligen att det ska behöva ta flera år innan man bara möts för att ta en fika... har alla så mycket runt omkring sig att man inte hinner umgås? I vilken fall så var det jättetrevligt att bara sitta och prata bort ett par timmar. Tiden går otroligt fort när man har trevligt. Tänk att man inte umgås mer, det är ju så enkelt...

I kväll ska vi gå på mågens 30-årskalas. Känner man sig gammal då, eller?


Slutsekund

Yes! Hallby vann över Anderstorp med 1 mål!

9 plusgrader

Det har varit en härlig helg utan att jag har funderat på jobbet så mycket. Var bortbjudna till Helena och Magnus igår kväll - tusen tack för en jättetrevlig kväll! Tog en promenad dit på förmiddagen och hämtade bilen. Tog säkert dubbelt så lång tid som det borde på grund av hund! Stanna, gå, stanna, gå...

Men hurdant är vädret då? 9+! Ena dagen superkallt, andra dagen regn, tredje dagen 9+!!! Tur man har satt på vinterdäcken säger jag bara, annars hade det väl varit isgata förstås!

I morgon väntar en ny vecka - det är bara att inse - ingen återvändo... Hoppas att det blir en bättre vecka än den som varit i alla fall.


Vad är värdegrund?

Barn, barn, barn... det är inte konstigt att det är krig i världen när inte ens barn kan hålla sams. Har haft två tuffa dagar med ett STORT problem i skolan. Och det lär inte bli bättre. Efter samtal med utsatt och föräldrar följer nu samtal med förövare och föräldrar. Att respektera varandra verkar vara väldigt svårt. Men det är bara att ta tjuren vid hornen och försöka få stopp på problemet. 

Noll tolerans mot kränkningar!!!

Efter en lång regnig promenad med hund känns det lite bättre. Nu väntar dammsugaren på att få åka på en rundtur i huset, sedan blir det förhoppningsvis lite TV-nyheter innan man kollar in insidan på ögonlocken.

Politiker

Idag fick vi förevisning av ett interaktivt läromedel. Mycket spännande skulle jag vilja säga. Det är synd att det kostar så mycket. Det måste ju bli ett komplement till det vanliga läromedlet och inte ersätta det. Då kommer den stora frågan, vad ska man ta bort? Inte matteboken precis... Nåja, det blir något för lärarna att bita i. Jag har svårt att tro att det kommer att bli tal om några interaktiva läromedel hos oss, inte än på ett bra tag i alla fall.

JP har även varit på besök och troligen kommer några flickor från oss i tidningen i morgon. Jättekul! De är så företagsamma de små liven. Tänk att vara 9 och 11 år och diskutera bland annat rökförbud i lekparker och var bussbyten sker. Det är våra blivande kommunpolitiker skulle jag vilja säga (säkert mycket bättre än de vi har nu). Vilket sunt förnuft dessa flickor har. Det är en fröjd att lyssna på dem. Hoppas verkligen att de får gehör för sina funderingar och önskemål.

Nu närmar sig helgen och vi ska åka till Malmö på hundutställning. Det blir en rolig och spännande upplevelse. Det är tur att man vågar utmana livet lite. Det skulle ju bli för tråkigt annars. Just nu försöker jag få Charlie att gå fint i sitt nya koppel - ett utställningskoppel. Jodå, fint ska det va´. Lite synd att vi inte kan övernatta i Halmstad lördag till söndag, det finns ju inget vatten. Nu blir det till att ställa klockan tidigt och åka i ottan i stället. Hur det nu ska gå med en totalt utvilad hund på utställning. Vi får väl försöka aktivera honom lite på plats...

Förresten - missade fotot på bröllopsdags-middagen. Här kommer det!



RSS 2.0