Äntligen tid...

Äntligen blir det lite tid att skriva i bloggen. Det tar på krafterna att vara småbarnsförälder. Ja, för det är faktiskt så att ha valp.

Ikväll har vi haft personalmöte för f och fp. Mycket tankar ventilerades och jag tror att, även att inga konkreta beslut fattades, så var nog de flesta nöjda över att ha fått tid att diskutera. Tyvärr går tiden så fort och när man väl kommer igång så är det dags att gå hem.

Jag har fått feedback på skuggningen också. Det var positivt - att få alltså! Det var naturligtvis en del goda råd jag fick om hur jag bör göra och vad jag ska tänka på, men det är ju det som är meningen - att jag ska lära mig något av mentorn! Han har varit hos mig idag och vi har samtalat en hel del. I det stora hela så var det väldigt bra.

Förra veckan körde maken och sonen ner den nya gäststugan till Halmstad. I delar! Nu är den på plats med dörrar och ett av tre fönster. Till helgen ska taket på och sedan är det gips och tapetsering och målning. Det är när det är dag som jag får träda in. Kan bli kul. Charlie var med i Halmstad i helgen och det gick jättebra. Han kunde springa helt fritt och kunde till och med gå upp och ner för verandatrappan själv, vilket han var väldigt stolt över. Full koll hela tiden naturligtvis. Men vem släpper en valp vind för våg?

På hemvägen tog vi svängen om Göteborg och grattade äldste sonen som fyllde 25 år. Kul! Hoppas nu bara att han får förlängt på sitt jobb. Han trivs ju så bra i Götet.

För övrigt jobbar jag en del hemma och byter pass med yngste sonen som är hemma och är "daghusse". Det är tur det för valpen har bara varit själv vid ett par tillfällen. Visserligten har det gått bra, men man får väl ta lite i taget. Hur det ska bli från och med nästa vecka får vi väl se. Då ska nämnligen lillhusse åka till USA. De ska vara där en vecka och sedan åka till Mexico var det sagt. Men det blir inget med det nu. Idag har UD tydligen stoppat alla resor dit pga svininfluensa. Är det inte höjden av otur? Riktig feltaiming kan man säga. De har jobbat och sparat och planerat i månader när, hur och vart de ska åka och så blir det så här. Inte kul! Jag hoppas för killarnas skull att de kan byta resa och hitta något annat utan att det ska kosta dom en massa extra. I morgon får de veta!

Lite bilder på "ällingen" kanske...






Valpägare

Ja, nu är det så. Nu är vi valpägare! Igår hämtade vi honom, åtta veckor gammal. Har jag sagt att det är en Tollare? Annars gör jag det nu. En Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Tollare) är det vi har köpt. Han är bara hur go som helst. Lite ledsen har han varit på vägen hem och igår kväll, men annars har det gått bra. Sov hela natten och äter och biter i allt :-). Precis som valpar ska göra. Nu ska jag ju inte tråka ut er med att bara skriva om denna underbara lilla varelse vareviga dag, men nu i början är det svårt att låta bli.

När vi var på väg hem igår ringde min (halv)lillebror och sa att han var på genomresa i Jönköping och frågade om han kunde titta förbi. Det passade perfekt. Han kom från norr och vi från söder nästan samma tid. Kul att han tittade in. Han är riktigt hundvan. Dom har tre stora hundar varav en har 8 valpar som är fem veckor gamla. Så där är det minsann inga sysselsättningsproblem. Jag sa att jag får väl ringa när jag har några frågor. Hans tjej är jätteduktig på hundar.

I fredags blev jag skuggad på jobbet. Ja, inte skuggad av någon lömsk typ, utan av han som är min mentor. Det var helt OK. Först tänkte jag att det kan bli lite pressat, men vadå? Man är ju inte mer än människa och vad kan man göra? Va´ sig själv bara, inget annat. Det är precis som affischen som jag fick när jag var tonåring - "I am what I am" om någon(?) kommer ihåg den :-) Nåja, först hade jag en uppdragsdialog med en av personalen, sedan fredagskonferens. Jag tycker att det gick rätt hyfsat och om några dagar ska jag få veta skriftligt vad mentorn tyckte. Det blir bra att få lite feedback från en utomstående som kan ge lite goda råd. Han sa att jag inte behövde grubbla i alla fall. Så man hade väl inte helt gjort bort sig.

Nu kommer det bli lite jobb hemma och lite ledigt också. Vi får turas om att vara hemma med Charlie. Det går absolut inte att lämna honom ensam nu! Just nu känns det som jag skulle vilja ta ledigt ett bra tag och bara vara hemma och mysa. Det är faktiskt som att ha en liten bebis!





Påsktoddy

Härliga underbara sol! Det har varit ett fantastiskt påskväder. Lite blåsigt men inte så farligt utan att man kunde sitta ute i solen i alla fall. Satt faktiskt ute på verandan och åt grillat på påskafton. Det blev ingen påskmat. Varken ägg, janzon eller sill. Men äggtoddy blev det på påskdagen - men den var faktiskt inte så god. Jag fattar inte vad man ska med konjak till? Det är ju faktiskt inte gott. Nej, man ska nog göra sådan toddy som man fick som barn - med juice i stället!

Vi plockade ur förrådet och maken grävde upp lite där nya stugan ska stå. För övrigt gjorde vi inte så mycket förutom att jag städade. På påskdagen kom våra föräldrar och det var jättetrevligt. Tur att det var sådant väder då.

På annandagen tog vi svängen om Canagolds och suktade lite efter valpen. Han är bara föööör go. Nu räknar vi ner, han ska hämtas på fredag! Bara nu veterinärbesiktningen i morgon går bra. Men jag kan inte tänka mig något annat!

Glad Påsk!

Har fått påsklunch på skolan idag. Det var jättegott. Även om det var julmust till :-) Det finns så mycket kvar sedan jul så det räcker även till midsommarfesten! Hade jag vetat det kunde jag kanske köpt någon back eller två när musten tog sluta i julas. Men sen kom ju påskmusten så det är lugnt. Ska jag vara ärlig så är jag lite mätt på det nu. Det blir nog lagom att avstå det fram till jul.

Trodde att jag skulle hinna med så mycket den här veckan, men det har faktiskt inte blivit så mycket som jag hade hoppats på. Har i alla fall påbörjat uppdragsdialogen med några stycken och det känns bra. Men saker och ting springer ju inte ifrån en precis.

Vi pratade om vem som ska gå ut med hunden på nätterna... - den ska väl inte ut på nätterna, säger jag!!! Kom du inte ihåg Pyret, säger min man då. - Ja, men hon var ju gammal och inkontinent, säger jag. Ja, så blir det... säger min man. Ja, ja men då är det väl inga problem, du sover ju ändå inte på nätterna och när hunden är gammal så är du pensionär och sover ännu mindre. Då ska du väl sitta i köket och lösa korsord och peta i näsan och då kan du ju ändå gå ut med hunden, säger jag. Jag trodde att min mamma, som satt vid köksbordet skulle trilla ihop av skratt. - Är det det du tror att pensionärer gör, säger hon. Hon som själv är uppe och stövlar varje morgon vid fyra-fem tiden. Ja, kanske stöter man på en och annan pensionär, när man är ute och vallar hunden i gryningen. Det kanske blir riktigt trevligt - när man blir pensionär alltså. Men fram till dess ska i alla fall matte och hund sova på nätterna.  

Nu bär det iväg till Halmstad några dagar. Ska skura stugan och gräva lite. Och naturligtvis soooola om det blir väder. Men framför allt bara koppla av. Det är bara där man kan göra det.

GLAD PÅSK!

De e mycke nu...

Nu inser jag plötsligt att det är såååå mycket att göra den här våren... En massa saker på jobbet - utvärdering, tjänstefördelning, uppdragsidalog, schemaläggning, kvalitetsredovisning, likabehandlingsplan, PIM-examinationer... det finns inget stopp.

Sedan är det ju skoljuridiken där det är en uppgift kvar plus den enskilda examinationen. Man ska skriva ett paper om något inom skoljuridiken - hur lätt är det då? Introduktionsutbildningen håller ju också på. Tack och lov fortsätter den i höst. Det skulle ju varit droppen om det skulle lämnats in ett slutarbete där också. Nej, det är ett par enskilda uppgifter, ett besök av mentorn och en träff kvar i vår. Som tur är, är det i Jönköping så man slipper åka igen. Fast det är klart - det var ju inte helt fel på Hooks herrgård :-)

Inte nog med jobb och dyligt. Allt ska fixas i Halmstad med gäststuga och allt. Det är ju inte jag mest som jobbar med den, men man bidrar väl lite kanske?

Å så valpen förstås! Det känns som om man vill  ha så mycket som möjligt klart tills han ska komma. Kanske är det dags att börja göra lite inköp. Åtminstone ett koppel och en liggplats. En leksak är redan inköpt :-)

Man ser ju också fram emot att få sitta i solen lite. Om det nu blir väder för det, förstås. Idag har det varit lite sämre. Men det blir nog fint i påsk får vi hoppas.

Två veckor kvar

Nu har vi gjort första besöket i Halmstad. En underbar dag med strålade sol och riktig sommarvärme. Vi har satt upp staket in till grannen. Det var lika bra det! Vi rev det gamla förra året och tyckte kanske att det inte var nödvändigt att ha något där för dom har ändå en häck, men eftersom både dom och vi har hund (!) så är det nog lika bra. Det som var positivt var att grannen på baksidan redan hade satt upp ett staket intill oss. Perfekt!


Det som också var positivt var att de hade redan satt på vattnet. Hade vi vetat det hade vi kunnat sova över. Vi trodde inte att de skulle sätta på vattnet förrän till påsk. Tyvärr hade det krånglat lite och läckt från den brunnen som är i vår trädgård så där är en stor grop och en jättejordhög. Jag hoppas att de rättar till det till nästa vecka för då åker vi nog dit och sover över. Speciellt om det är så fint väder.


I vilket fall måste vi dit och gräva och förbereda för gäststugan. Hela förrådet ska tömmas. Undra var vi ska förvara allt det så länge?


När vi ändå var i trakterna passade vi på att titta till valpen. Gud så go han är! Vi har valt kullens goaste och mysigaste och sötaste valp! (Precis som alla säger) Det kommer att bli jätteroligt att få hem honom. Nu är det bestämt, han får heta Charlie. På kenneln har de redan börjat kalla honom det eftersom vi sa det när vi var där sist. Och det passar faktiskt för den valpen att heta, så det blir nog bra.


I torsdags hade vi påsksamling för alla elever. Det var ett trevligt arrangemang. Jag hälsade välkommen och tackade. Ett litet kort "tal" men det gick också bra. Nu har alla påsklov och inga möten är inbokade så det blir lugnt på skolan och tid för oss att sitta och jobba undan med sådant som ligger sist i högen. Men först är det tjänstefördelningen - det blir svårt!


Om två veckor ska vi hämta Charlie!


RSS 2.0