Badrock

Hur konstigt kan det vara, när det ena dagen är så kallt att man skulle vilja ha vantar när man cyklar och nästa dag ligger man i bikini i trädgården och solar? Känns lite märkligt måste jag säga. Har i alla fall haft en underbar dag. Det kan man kalla semester när man inte har läst klart alla tidningar förrän kl. 13:30! Ojdå, då var det dags för lunch då, ja ;-) Det kallar jag för att släppa tid och rum.

Men jag undrar bara, vart tog egentligen den gamla hederliga badrocken vägen? Alltså, vi kallade det för badkappa i vår familj. För vem av mina kusiner kommer inte ihåg morfars gamla slitna brun/grön-randiga badkappa som han alltid hade när han hade cyklat ner och tagit ett dopp i Bunnsjön? För att inte tala om mormors urblekta, rosa stora badkappa som man fick svepa in sig i när man hade badat och frös som mest. När försvann dessa i tiden? Om modern hade haft en sådan sist vi var och badade hade det nog inte varit några problem att byta baddräkt ;-). Nej, fram för det stora frottébadrocken igen!

Köld och bröllop

Hur kan det komma sig... från att ha varit hur varmt som helst i flera veckor och så hux flux blir det bara hur kallt som helst? Är det inte märkligt? Nu kan man fråga sig om sommaren är slut, eller? I vilket fall så har vi ju två veckor semester kvar och det är ju något att se fram emot. Då kanske man kan ta och sy de där gardinerna, måla fönstren och ... ja, allt som man inte orkar när det är för varmt. Men att ha fått vara ledig under dessa tre veckor fram till nu, har ju varit som högsta vinsten på lotteri. Inte en dag utan att det har varit varmt och soligt, även om det har kommit en och annan regnskur och ett och annat moln ibland. Men ikväll var faktiskt första kvällen vi satt inne och åt på tre veckor. Det har inte hänt på jag vet inte när.

Så har vi då varit på årets tredje bröllop. Man kan ju tycka att bröllop är bröllop, men Gud(!) så olika de har varit. Det har varit fantastiskt att få vara med på alla tre. Festen hölls på Måsen vilket var tur för vi kunde med jämna mellanrum gå hem och rasta jycken. (En ursäkt kanske för att få lätta på skärpet och andas lite :-))



Bröllpsåket...


Brudbuketten...


Sällan skådad bröllopstårta...

(Mer foto kommer när jag bett om lov att publicera)

Har haft besök idag av Canagoldarna och Svanbergarna. Det var så kul att ha fem Tollare farande runt i trädgården. Bra väder för hundarna, men vi andra satt på altanen och huttrade. Än värre var det vid hundbadet. Men har man inte vett och klä sig efter väder får man skylla sig själv. Både människor och hundar hade det trevligt i alla fall. Förhoppningsvis ska det inte dröja så länge tills vi ses igen.

Godis

Plötsligt kommer ångesten krypande... på lördag ska vi gå på bröllop - igen! Tredje bröllopet i år! Slå det, den som kan. Fast egentligen är det fyra om man räknar med Viktoria & Daniels också och det kan man ju för det kändes ju som om man var med på det också, det räckte med att se på TV. I vilket fall är det våra grannar här på Måsen (området vi bor på heter så) som ska gifta sig. Men var kommer ångesten in, undrar du... Jo, denna gången går det inte skylla på att klänningen har krympt, jag vågar inte ens prova den! Idag är det torsdag, om jag låter bli att äta på hela fredagen kanske det hjälper? Nej, ingen idé att ens fundera på det ens. Men vad göra när maken ställer fram sådana här skålar...?


Släktträff

Har haft en toppendag tillsammans med släkten :-) Mor, moster och kusiner med barn och den enas man. Roligast är ju att Maria från USA och hennes två pojkar hade möjlighet att komma hit och hälsa på. Med bad på stranden och picknick i gröngräset så kan det inte bli bättre. Det är klart att mycket beror på vädret! Inte hade det ju blivit så härligt om det hade varit ösregn.


Lunch








Systrarna 1





Finns det hjärterum, finns det stjärterum...




Kusiner


Systrarna 2



Allihop

Flytt

Här rullar det på minsann. Åkte hem i onsdags för att hjälpa äldsta dottern och mågen att flytta. Äntligen, efter att ha bott sju (7) år i ett överbyggt garage (förlåt Malin) så har de som sagt äntligen hittat ett mycket charmigt litet hus på landet. Perfekt i deras stil, det blir nog hur bra som helst.


Lunchpaus (färdigsallad) i nya köket...

Lite hann man med också när vi var hemma, städ och tvätt och sånt roligt... Men det roliga var också att träffa yngste sonen som precis hade kommit hem från Mallis. Men roligast var i alla fall att träffa hans flickvän som har varit i Grekland i fyra veckor. Det är inte illa att vara hemifrån så länge.

Makens brorsson fick åka med till Halmstad efter flytten. Han skulle vidare till Båstad. Inte kan jag förstå vad som kan locka i Båstad... ?

Amanda

Har haft en fantastisk första semestervecka. Det har ju varit ett underbart väder. Så här mycket badade jag inte på hela förra sommaren som jag har gjort de här dagarna. En viss inverkan på badandet har ju naturligtvis min systerdotter haft, som har varit här från torsdag till söndag. Det har blivit en hel del dopp med simning, både framåt och bakåt, kullerbyttor och stå på händer. Ja, inte jag då förstås utan hon. Minns själv när jag var i 12-årsåldern... mer i och under vattnet än på land. Men var det inte bättre väder förr... ?


"Manda"



Myspys i trädgården...

Vi har haft det jättemysigt hon och jag. Många olika aktiviteter blev det, det är inte helt enkelt med sysselsättningen när man inte är så van vid barn i huset...


Kortspel...


Sudoku...


Snäckplockning...


... och en sjöstjärna.


Art (?)...


Vatten går det åt i värmen...

Duktig fotograf är hon också, det är hon som har fotat!








Glas

Ibland blir man bara så trött. Var på morgonpromenad med Charlie och rätt som det var "klirr"? En glasflaska i tio delar mitt på bästa hundsnoset. Som tur var skar han sig inte. Det var till att plocka upp allt glas och balansera till närmsta papperskorg. Och var var den då? Visste ju att det fanns ett par busshållplatser utefter vägen (vet inte vad gatan heter, men den som leder till Hagöns camping). Men inte fanns det några papperskorgar, inte. Nä, det fick bli till att kasta glaset i en hundlatrin (en av två som finns utefter hela vägen). Hoppas bara att den som ska tömma inte skär sig. Men hur svårt kan det vara att ta med sig tomflaskan till närmsta soptunna? Man har ju ändå tagit med sig flaskan hemifrån och bär troligen på en kasse dessutom. Nej SKÄRPNING ungdomar! För jag tror att det är ni som inte har förstånd till att tänka ut att det springer hundar och småbarn i gräset och kan skada sig. Sen vill jag också säga SKÄRPNING till Halmstad kommun som inte kan se till att det finns tunnor att slänga skräpet i. Det är ju inte konstigt att det ligger chipspåsar och glasspappper överallt.
 

Semester

Då har man anlänt till paradiset, Halmstad då. Semester! Semester! Semester! Det går inte i ord beskriva vilken känsla som plötsligt infinner sig då man packat upp, tänt grillen och hällt upp en kall öl. Får man ha det så här bra? Det är ko-lugnt! Tyst och behagligt i skuggan under äppelträdet och 27,5 grader. Man kan ju nästan tro att man är i Grekland. Nu gäller det att ta vara på varje dag, ja varje minut av ledigheten och bara njuta. Vad kan man mer begära?

 


RSS 2.0