Blodomloppet

Jag har gjort det igen, det jag har sagt att jag aldrig mer skulle göra och som jag åter igen säger att jag inte ska göra någon mer gång... varit i Ullared! Att stanna till när man passerar är väl en sak, men åka enkom för att just besöka detta hemska ställer är inte i min smak. Nu stannade ju vi till på väg hem från Halmstad, eftersom vi tyckte att det var blåsigt och inte hade så mycket att ta oss för, så vi har ju inte åkt så många mil extra bara för den skull.

Men hur kul kan det va´? Det började med att vi tog med oss hunden för att turas om ut och in i småbutikerna runt omkring - bara skit! OK, lite hungriga bestämde vi oss för att inta lite föda i en enkel korvkiosk - hamburgare med kruttorrt bröd och maken fick ingen gurkmajonäs till sin korvspecial. Det är ett hån mot hela den svenska korvkulturen att inte ha gurkmajonäs i en korvkiosk enligt maken. Hur ska det sluta???

Väl inne i denna fantastiska butik lotsades den tomma varuvagnen runt bland hysteriska kärringar och gnällande ungar som alla skulle trängas bland regnkläder och koftor inför hösten. Det var bara att försöka sicksacka förbi och be om ursäkt för att man flyttade på någon vagn som stod mitt i vägen. Efter en snabbrunda på damavdelningen och fortfarande en tom vagn gällde det att tränga sig fram till djurattiraljerna. Tyvärr fanns inte något av det som jag ville ha så det var bara att bana väg till schampoavdelningen.

Med lite toalettsaker och en köksklocka, som inte ens fungerade när vi kom hem, lyckades vi trots allt göra av med 1350 kronor. Visst är det billigt i Ullared!? Nej! Nu var det nog sista gången i alla fall.

Skolstart i veckan! Spänning, förväntningar, nyfikenhet och stolta föräldrar. Det är så underbart att se och höra dessa små 6-åringar som kommer till skolan för första gången (förutom inskolning så klart). Tur med vädret hade vi också. Det blev en fantastisk dag. Det som var en riktig haksmäll var, att man läste i tidningen på morgonen samma dag, hur mycket som skulle sparas och dras in nästa år. Man blir ledsen i ögat. Vart ska vårt samhälle ta vägen? Och här gnäller jag om Ullared... när hela skolvärlden är på väg att rasa samman. Hur ska nästa generation kunna ta över när det inte finns personal i skolan som orkar med stora grupper och knappt inte får några resurser? Det är väl lagom när en annan ligger på hemmet. Då får vi nog sova i storsal som hämnd eftersom de har fått lida i skolan.

Vänd negativa tankar! Igår var det Blodomloppet. 25 stycken från skolan deltog och det tycker jag var fantastiskt roligt. En underbar kväll, högt tempo, god gemenskap och det resulterade endast i två onda knän och ett skoskav. Ja, inte på mig, utan på några kollegor. Men det är ju sådant som man kan stå ut med för att få ha trevligt med sina jobbarkompisar :-)


Sommarsysselsättning

Sommaren går faktiskt fort, mycket fort. Går hela året så fort kan man undra. Inte tycker man det i ruggiga november eller i mars innan snön har smält. Men faktum är att tiden är ju tiden, den kan man ju inte ändra på, det är ju bara ens egna upplevelser. Nåja, i morgon börjar lärarna efter sin sommar. Den har varit låååång. Hade jag så lång sommar när jag jobbade som lärare? Ja, faktiskt! De kommer att bli bjudna på tårta när de kommer! Av mig!!! Hemgjord!!!! Har nu bakat nio(9) tårtbottnar på långpanna och lagt ihop med vaniljkräm och jordgubbssylt. Har rensat jordgubbar, delat kiwi och vindruvor. I morgon blir det till att gå upp i ortan och vispa grädde och skiva bananer. Vad gör man inte för sina arbetskamrater... :-) Faktum är att jag har inte bjudit på kalas än. Jag fick så fina blommor och presenter när jag fyllde, men då fanns det inte tid för kalas - lärarna ska ju ha sommarlov! Men i morgon blir det i alla fall. Hoppas att det uppskattas.

Vad gör man då på sommaren om man tycker att den är för lång? Jo, luffarschack kanske...



75 år

I helgen har vi varit på 75-års kalas på Måsen. Det var alltså Måsens stugförening som fyllde 75 år. Det var ca. 100 personer och vi som var med hade hur kul som helst. Toppenväder, underhållning och god mat. Vi tog med oss våra mammor som valpvakt! Nej, jag bara skojar. De gamle fick följa med till Halmstad, men var inte med på festen. De skulle inta lite föda på restaurang i stället. Tyvärr slutade det med en gäggig räkmacka på ett café som inte står så högt i kurs hos oss andra. Hade jag vetat det hade jag gjort lite mat till dem innan vi gick hemifrån. Hur som helst blev det en lyckad helg.

Under semestern kom moster, kusin och kusinbarn och hälsade på i Halmstad - JÄTTEMYSIGT.


Första arbetsdagen

Då har man betat av första arbetsdagen på läsåret 09-10. Så konstigt det ska bli att vi går in i år tvåtusentio eller tjugohundratio! Det är lite svårt att säga. Nåja, den dagen den glädjen. Nu känns det helt OK att ha kommit igång i alla fall. Träffa alla goa människor igen. Inte mycket barn ännu men de kommer, va så säker :-)

Var i Malmö en sväng på semestern. En mycket kort visit hos syster och barnen. Nemo har faktist fått ett namn! Han heter Benjamin om jag inte har sagt det innan. Även lillebror överrumplades i hemmet. Kul att träffas även om det inte blir så lång stund. Tyvärr går det alldeles för lång tid mellan varje gång.

Äldsta dottern och hennes kille tittade förbi en sväng ikväll. De har varit i Dalarna och ska med husvagn till Kungshamn i morgon. Jag ska ärligt erkänna att lite suger det allt att åka till Kungshamn. Vi hade faktist planer på att ta en sväng dit på semestern,  men tyvärr blev det inte av. Jag hoppas att de får en underbar vecka med skapligt väder så att man kan gå på Smögenbryggan en härlig kväll när solen ligger på och kanske mumsa på lite räkor. Mmmmmm va sugen man blir.

Har även tagit en lite längre promenad ikväll. Känns gott att kunna börja röra på sig lite mer nu när Charlie närmar sig halvåret.



Mosters lilla charmtroll

Semestern slut

Jaha, så har då ytterligare en sommar passerat... nej, den är faktiskt inte slut än. Det är bara semestern som är slut. Ja, ja, visst har vi haft en underbar semester med avkoppling och goda vänners sällskap, men nog hade det varit trevligare om det hade varit liiiiite bättre väder!? Det har inte varit några direkta baddagar kan man säga. Men man får väl vara nöjd att man har fått vara frisk som man brukar sägar. Om man nu hade fått vara det åtmindstona... blev ju dunderförkyld tredje veckan på semestern. Det var ju inte så trevligt precis. Sitter faktiskt i lite än. Känns lite som om man är snuvad (!) på sommaren liksom :-) Nu har jag klagat färdigt...

Har i alla fall haft underbart med god mat (upp flera kilo), träffat vänner, barnen och släktingar, shoppat lite, sett oss om och bara, bara latat oss. Vad kan man mer begära? Det känns inte så tokigt att börja jobba igen i morgon heller faktiskt.

Ska berätta lite mer om semestern, men nu ska jag ladda för morgondagen!




Semesternöje vid dåligt väder...

RSS 2.0