Inlåst

I helgen var sista turen till Halmstad. Ja, inte helt och hållet, men med övernattning i alla fall. Nu är badrummet ett minne blott. Vi kommer väl att åka dit över dagen och jobba, eller åtminstone kommer maken att göra det. Vi andra två är bara i vägen känns det som. I lördags började vi med en lång blåsig promenad på stranden. Sedan tog vi en lång shoppingrunda. Ja, lång och lång var den faktiskt inte. En timma lite drygt. Jag hann precis med två väskor, en tröja en blus och lite till... Charlie sov i bilen. Han reagerade knappt när jag kom tillbaka.

Nu kommer poängen! När jag ska köra ut ur parkeringshuset, kommer som tredje bil och ska checka ut. Ni vet, med kort eller betalt parkeringslapp. Då funkar det inte! Två utfarter och det fungerar inte i någon av dem. Det blir kaos. Så snabbt det fyllde på med bilar bakom i två led. Stor folksamling och alla skulle prata och ringa och försöka få hjälp att komma ut. Efter en lång stund kommer en sekuritasbil och efter ytterligare en stund fungerar den ena utfarten, den som jag stod i. Vem har tillbringat 50 minuter inlåst i ett parkeringshus? Jo, jag! Jag var lite rädd att Charlie skulle få hispan, men han fortsatte lugn att sova där bak som tur var.

Lite vemodigt att det inte blir fler helgresor till Halmstad. Men det är en hel del annat som väntar i stället. Joels flytt nästa helg. Och sedan blir det Lübeck om ytterligare två veckor. Däremellan ska maken åka som en skottspole och renovera badrum. Stackarn! Tur att vi ska leja bort en del. Det skulle inte funka annars.


Vilse på höstvandring

Nu är jag för dålig på att skriva. Hur kommer det sig? Kanske är det att jag hjälper Charlie att underhålla hans blogg... ;-)

I vilket fall så rullar livet på i - som vanligt - alldeles för raskt tempo. Mycket hundpromenader blir det och det känns skönt. Spåren funkar också helt klockrent, vilket är något som både vi och Charlie tycker är jättekul. Börjar snart på fortsättningskurs och det ska bli roligt.

I helgen var det valpträff i Vallberga. Det var bara hur kul som helst. Alla valpar utom en kom och det var ju helt fantastiskt. Det var härligt att se sju stycken väldigt lika valpar tumla runt i gräset. De var som sagt väldigt lika och ändå var var och en sin egen personlighet. Jättekul att se. Det var också roligt att få träffa alla hussar och mattar. Det blir en speciell gemenskap.

Idag har skolan haft "Höstvandring", det är ju hälsovecka och det är tradition att man då går en höstvandring. Gissa vem som skulle vara spårledar i Alfaspåret? Jo, jag. Gissa vem som gick vilse i skogen? Jo, jag... nej, inte riktigt vilse, men jag missade en snitsel (inte kött :-)) och hamnade på tillbakastigen i stället. Detta innebar att vi fick vända till barnens irritation. Men det släppte ganska fort och snart var vi på rätt spår igen. Men jag tror att jag överskattar mig själv ibland. Kör man vilse när man ska åka till Växjö så är det ju inte så konstigt om man går vilse i skogen vid Odensberg. Nästa gång ska jag dela ut korv i stället :-)


Det tar på krafterna ...

Det tar på krafterna att vara småbarnsförälder. Eller rättare sagt valpförälder. Just nu är hunden i "slyngelåldern". Gör liksam allt som inte är tillåtet och lite till. Det är nu man ska ha byggt upp förtroendet. Jo tack! Han har alltid kommit som ett skott på inkallning och vad gör han nu? Kollar lite i ögonvrån om jag står kvar, om jag rör mig så kommer han, men på ett behagligt tvåmetersavstånd. Detta tar på krafterna. Men det varar ju inte så länge säger dom. Bara tre månader sådär..

Fullt upp på jobbet naturligtvis. Men det är ju det som är livet. Så tråkigt det skulle vara om man inte hade ett jobb.

I morgon blir det Halmstad igen. Hoppas att det blir bra väder. Då kan vi ta en lång promenad på stranden. Sedan är det dags att börja med nästa renoveringsprojekt - badrummet. Men delar av det ska vi anlita en firma som gör. Det tar för lång tid om vi ska åka på helgerna under vintern och göra allt själva. Även om det är roligt så är det inte så smidigt när det är två timmars enkel resa. Och sova där är nog väl tufft, även om vi nu har fått vintervatten så det skulle vara fullt möjligt. Men, men vi får väl se.

Något som är väldigt roligt är att äldste sonen nu har fått ett förstahandskontrakt på en liten 4:a i Göteborg. Han och flickvännen flyttar ihop i oktober och det ska blir jättekul. Lägenheten ligger på Hisingen och jag blev orolig och sa -Ska du verkligen bo där? Där är ju en massa bråk och de till och med bombar! -Det är lugnt! Det är ingen fara om man inte har en bil parkerad och jag äger ju ingen bil, svarar sonen. Så enkelt livet kan vara för vissa...!


Sparkrav

Skolstart - sommarbruna, stressigt, spännande - sparkrav = sanningen.

Tänkte att jag skulle skicka in en micronovell till JP. Men jag skriver den här i stället. Hur kul är det när man får läsa i tidningen första skoldagen om hur många procent vi ska spara nästa budgetår? Nu har vi ju faktiskt varit igång några veckor och saker och ting rullar på som de brukar. Fast med lite hårdare åtdraget bälte i midjan. Suck, det blir inte lätt nästa läsår.

Hur som haver så har det varit en bra skolstart. Det har varit en del personal- och elevärenden som inte har varit att leka med, men det reder sig nog det också får vi hoppas.

I morgon har vi kalas för Malin. Hon blir 25! Hugaligen vad tiden går... Sedan blir det kräftskiva på Måsen. Men först ska det bli en heldag i Mullsjö i morgon med introduktionsutbildningen. Det ska bli kul. Tråkigt nog är det beslutat i kommunen att det bara är de som är rektorer som får gå den statliga rektorsutbildningen. -Det kostar för mycket! Och om biträdande rektorer ska gå och kanske inte fortsätter med jobbet, utan går tillbaka till lärartjänst, har man kastat bort pengarna i sjön, enligt skoldirektören. Det är en sporre att få biträdande att söka rektorstjänster - de´ ni! Vilken morot!! Det är nog ett av de få yrken som man får jobbet först och utbildningen sen! Men för mig spelar det kvitta. Jag är lite mätt på läsandet just nu.

Hur konstigt är det? I alla år har man tjatat på sina barn att de inte ska spara läxorna eller pllugga till provet sista dagen! Och vad gör man själv då? Jo, sitter sista kvällen innan kursen och är precis klar med inlämningsuppgiften. Visst kan man bli trött på sig själv ibland?

Nu gäller det bara att hålla sig ifrån grisarna, så att man inte blir smittad, eller?


RSS 2.0