Sparkrav

Skolstart - sommarbruna, stressigt, spännande - sparkrav = sanningen.

Tänkte att jag skulle skicka in en micronovell till JP. Men jag skriver den här i stället. Hur kul är det när man får läsa i tidningen första skoldagen om hur många procent vi ska spara nästa budgetår? Nu har vi ju faktiskt varit igång några veckor och saker och ting rullar på som de brukar. Fast med lite hårdare åtdraget bälte i midjan. Suck, det blir inte lätt nästa läsår.

Hur som haver så har det varit en bra skolstart. Det har varit en del personal- och elevärenden som inte har varit att leka med, men det reder sig nog det också får vi hoppas.

I morgon har vi kalas för Malin. Hon blir 25! Hugaligen vad tiden går... Sedan blir det kräftskiva på Måsen. Men först ska det bli en heldag i Mullsjö i morgon med introduktionsutbildningen. Det ska bli kul. Tråkigt nog är det beslutat i kommunen att det bara är de som är rektorer som får gå den statliga rektorsutbildningen. -Det kostar för mycket! Och om biträdande rektorer ska gå och kanske inte fortsätter med jobbet, utan går tillbaka till lärartjänst, har man kastat bort pengarna i sjön, enligt skoldirektören. Det är en sporre att få biträdande att söka rektorstjänster - de´ ni! Vilken morot!! Det är nog ett av de få yrken som man får jobbet först och utbildningen sen! Men för mig spelar det kvitta. Jag är lite mätt på läsandet just nu.

Hur konstigt är det? I alla år har man tjatat på sina barn att de inte ska spara läxorna eller pllugga till provet sista dagen! Och vad gör man själv då? Jo, sitter sista kvällen innan kursen och är precis klar med inlämningsuppgiften. Visst kan man bli trött på sig själv ibland?

Nu gäller det bara att hålla sig ifrån grisarna, så att man inte blir smittad, eller?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0