GOTT NYTT ÅR, 2010!

God fortsättning... Julen har rullat på sin gilla gång. Lika mysigt som vanligt att ha alla samlade. Om så inte hela tiden så i alla fall del av julaftonen. Julmaten gick hem, likaså ostkakan.




Tvåhundrakronorsklappen bestod av filt, badlakan, spikmatta, eltandborste, lampa, trisslott m.m. Absolut lyckat!


Ingen högvinst precis, men 25x2 är inte att förakta.


Varmt och gott om ryggen när man sitter i draget från fönstret.


Tyvärr töade det lite i juldagarna och när vi körde hem Joel och Johanna till Göteborg var det ösregn i stort sett hela resan. Tråkigt! Men nu har det ju vänt och det är bra. Enda nackdelen är att det blir så fruktansvärt halt.

Vi har varit i Halmstad idag. Tretton minusgrader, klarblå himmel och snö... kan det bli bättre? Där var det inte fullt så kallt, men helt underbart. Maken har monterat toastol som jag har invigt i vårt "nya" badrum. Det kommer att bli jättefint. Ska bara välja vad vi ska ha för möbel och dusch också, sedan är det nästan klart :-)

Charlie och jag tog en lång promenad på stranden.



 
Fullmåne över Måsen kl. 16:00


Nu är det bara att ladda för årets sista dag.

Gott nytt år 2010, till er allesammans!


God Jul!

Nu står tomten och väntar på att familjen ska ställa ut gröten och gå och lägga sig... :-)

Hhmmm lillejulafton. Allt är under kontroll. Skinkan är provsmakad. Huset är städat. Joel har kommit hem från Götet med flickvän. I morgon blir vi alla samlade det ska bli jätte mysigt.

Nu återstår det bara att önska alla en riktigt GOD JUL! Va´ rädda om er i vintervädret och drick inte för mycket glögg :-)

Kramkram

Glömde säga att kolan blev inte särskilt lyckad. Tittade på receptet för att se om jag gjort fel. Men inte då. Den skulle bara kokat i 25 minuter! Jag slängde receptet. Nästa år ska jag inte misslyckas igen.

Janson och ostkaka

Hur kan det stå på receptet att kolan ska koka 45 minuter? Finns det någon kola förutom microkola som kokar klart på kortare tid än en timma? Min var i grytan nästan två timmar och jag är säker på att den inte går att skära i alla fall. En stor geggig massa bara. Nu får den stå på altanen tills i morgon så får vi se om den blir något hårdare. Man får väl rulla kulor och doppa i choklad som vanligt. Kanske finns det nån som har ett bra recept på säker GOD kola???

Marknadskaramellerna blev lyckade, likaså en ny sort med havregryn och solroskärnor, smakade som naturgodis. Man imponerar ibland och frångår traditionern och hittar på nåt nytt :-). I morgon ska jag testa ytterligare en ny sort. En med vit choklad och lime - mmm smaskigt.

Även Jansons och ostkakan är klar. Det känns skönt. Även att jag är ledig i morgon, så vet jag hur det blir. Det är alltid en massa stök i sista stund. Skinkan ska in i ugnen och julgröten på spisen. Inte mycket mer sen... Förutom sista städet och allt som ska fixas på själva julafton. Vi blir elva(11) till julbordet. KUL! Tack och lov fixar mor sillen och svärmor omeletten.



mmm Jansons frestelse



mmm ostkaka

Mycket snö har det kommit också. Hoppas att det får ligga kvar några dagar nu. Helst ett par veckor. Det är stor skillnad när det är snö ute. Inte så kallt heller. Från minus 16 grader i går morse till minus 8 grader i morse och nu bara minus 2, där kan det hålla sig tycker jag.


Här är lite tips på pyssel och rim i sista minuten.



Dan före dan före dopparedan!

Ängel



Lilla ängel svävar där så fin,
utan aning om vad andra känner.
Du har hämtat nån till himlen din,
utan tanke på dens familj o vänner.
Var det verkligen hans eget val,
så kunde det väl stoppas.
Det finns ju alltid hjälp att få,
det måste man väl hoppas.
Nu får du sörja för de små,
de ska ju inte lida.
Men såret läker inte lätt,
det slutar aldrig svida.

Gran

Att hitta en snygg gran - hur svårt kan det va´? Egentligen hade jag velat vara hemma och förbereda lite pynt och godis, men maken har graninköpsförbud! Han har nämligen försatt sina chanser att köpa gran(?)! Vi åkte till flera olika ställen, bara för att få tag på en som liknar mer en gran än en uppochnerpåvänd kona och inte kostar skjortan! Till slut hittade vi en! Helt platt där bak, men tät och fin på framsidan. Den blir bra, sa vi. Hon som sålde prutade med sig själv! Det vi inte visste, men som hon kanske anade, var att innan granen ens hade kommit i foten, hade den barrat så mycket att vi var tvungna att klippa av flera grenar... Ja, ja, det blir nog jul ändå! Den ska ju inte stå så länge - bara ett par veckor. Och nu är den på plats i alla fall.




Julmusik? Kolla denna i stället för att köpa en massa CD-skivor!


En vecka till jul

Jag vet... jag är inte någon bra bloggskrivare. Jag har hört att bloggare ska skriva minst två-tre gången per dag. Hur i herrans namn ska man hinna med det. Jag hinner ju knappt skriva en gång i veckan! OK, jag ska försöka ta tag i detta och skriva lite oftare. Men man ska ju ha något att skriva också - inte alltid så lätt.

Nu är julstöket i full gång i alla fall. Julkorten är skrivna, julklappen köpt, julgardinerna på plats, köttbullarna stekta, julabadet avklarat... vad mer kan man begära så här en vecka före jul? Jo det är klart, allt annat som man ska hinna med förstås. Men det blir nog jul i år också.

På fredag ska vi ha julfest på jobbet. Jag är självvald festledare. Jag har i alla fall fått med mig (tvingat) ett par till att ingå i en festkommitté. Det blir julbord och julkul - hoppas jag. 42 av 70 pers. inte illa för att vara en fredag veckan före jul! Hade hoppats på fler om jag ska vara ärligt. Nu var det så att de som egentligen skulle fixat festen inte kunde komma överens, så sent om sidor sa jag att jag tar väl på mig det då. Då blir det som det blir också. Men man har ju inte roligare än vad man gör sig så det blir säkert bra.

I helgen var vi i Västersjön och det var ett fantasktiskt väder. Sol, snö och ett par minusgrader. Kan det vara bättre?



PS. Sonen är hemma och rätt OK. DS

Hjärtevän

Två saker, en bra och en mindre bra. Har varit på HV-Färjestad och HV vann med 7-1!!! Det var första matchen jag var med på denna säsongen. Jätteroligt! En kanonmatch!

Det som är mindre bra är att yngste sonen fått läggas in på Ryhov. Han har varit trött, blir lätt andfådd och har lite ont i bröstet. Inte särskilt trevligt. Men det är bara att hålla modet uppe och hoppas att det inte är något allvarligt.

För övrigt är det fullt upp som alltid inför julen. Jag tror egentligen inte att det är värre just den här perioden, men man får det till att låta så. Vi köper ju inte en massa julklappar heller längre, utan kör med en tvåhundrakronorsklapp och lottar sedan vilken klapp man får ta. Den ska passa alla från 19-77. År alltså. För det är det spannet vi har i familjen. Hoppas att jag får alla samlade åtminstone del av dagen, men det tror jag att det blir :-) Vi brukar ju vara här och det ska bli jättetrevligt. Och min klapp är redan inköpt så jag känner mig rätt nöjd nu!





Vaccin

Jaha, så har man tagit sprutan då... inga biverkningar, tack och lov.

RSS 2.0