Must

Mmmmm... nu är den här igen...


Pyttipanna

Hugaligen vad kallt det har varit i veckan. Har du fått skrapa rutor? Det har inte jag :-), men maken har. Jag har nämligen min bil i carporten, men makens bil står utanför. Det är inte av någon annan anledning än att han åker först till jobbet och får därför ha sin bil bakom min.  Helt OK för mig :-)

Helgen rinner på allt för fort. Har varit hemma och haft besök av goda vänner. Då går tiden ännu fortare när man har roligt. Det hade inte gjort något om man fått en dag ledigt till...

God mat blev det i alla fall som jag delar med mig receptet på här:



Grekisk pyttipanna
Detta är för ca. 4-6 personer 

Marinad för 1 fläskfilé
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1,5 dl olivolja eller matolja
1-1,5 tsk sambal oelek
2 msk soya
0,5 msk ingefära (färs eller torkad)
salt och svartpeppar

Skiva fläskfilén och lägg i marinaden (ska ligga i marinaden minst 6 timmar) 
Smörj en form
Lägg klyftpotatis (fryst) så att det täcker botten. Strö över
1-1,5  finstrimlad fläskfilé (häll över den marinad som ev. blir kvar)
1 gul + 1 röd strimlad paprika
1 gul lök tunt strimlad
Skivade tomater
Fetaost skivade i kuber

220 grader i 30 – 40 min

Kall sås

2 burkar creme fraiche
4 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor eller fler
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad citron eller limesaft

Servera med Grekisk sallad, lantbröd och Retzina

Smaklig måltid!



Barbamama

Idag blev det stekt rödspättafilé till middag, inte dumt det heller. Men jag hade tänkt ha pressad potatis till men hittade inte potatispressen (lite svårt att använda vitlökspress). Det fick bli vanlig potatis i stället, men det gick bra det också.

Eftermiddagen tillbringades hos yngsta dottern som fyllde 23. Mycket trevligt och gott fika. Här en underbar bild på henne när hon plockar snäckor i Halmstad.



Och gissa vem denna Barbamaman är då...?





Slående likt, eller hur... ?


Italiensk köttfärsrulle

Vi har ju varit i Halmstad mestadels på helgerna. Men nu har vi faktiskt varit hemma en hel del och så kommer det att bli ett tag framöver. Det som är bra är ju att vi numera har vintervatten i stugan, så vi kan ju åka dit när vi vill. Första helgen vi var hemma på många, många veckor blev jag förärad denna fantastiska blomma av min underbare man.



Nu tänkte jag dela med mig av en mycket god maträtt... Italiensk köttfärsrulle

1. Blanda köttfärs ungefär som när du ska göra vanlig köttfärslimpa. Dock utan lök (om du inte älskar lök och vill ha massor av det).
2. Platta ut köttfärssmeten på smörpapper.
3. Strö över finhackad lök, finhackad skållad mandel, riven ost och basilika.
4. Rulla ihop smeten som en rulltårta. Tips! blöt papperet lite om det inte vill släppa från färsen.
5. In i ugnen 175-200 grader ca. 45-60 min. beroende på hur stor limpan är.







Under tiden som limpan är i ugnen gör du sås.
1. Låt en finhackad lök tillsammans med två vitlöksklyftor puttra i lite margarin i en kastrull.
2. Tillsätt krossad tomat, använd smaksatt sådan om du vill.
3. Krydda med lite peppar, salt och ev. ketchup



Kokt pasta smakar bra till.



Och sallad naturligtvis. MUMSIGT

Glömska

Ja, jag veeeet! Det är över två månader sedan jag skrev. Men ibland är det bara too much. När kvällen kommer finns det varken tid, ork eller motivation. Sakta men säkert återkommer nog både det ena och det andra hoppas jag. Vad är det då som gör att jag fortsätter att blogga? Kanske är det för att jag ser att det, trots att det har varit helt dött här, är ett antal som är inne varje dag och kollar om jag har uppdaterat. Då blir jag glad. Inte är ni många, men det visar i alla fall att det finns ett litet intresse av att ta del av ett och annat i mitt liv. Jag lovar - jag ska försöka skriva lite igen.

Det jag kan berätta är att yngsta dottern (som fyller 23 idag) pluggar ekonomi på distans från Linnéuniversitetet. Gissa vem som hjälper henne? Inte är det jag... det är fadern som får använda sin kompetens. Så här mysigt har far och dotter vid köksbordet när de gnuggar geniknölarna...



Själv har jag förkovrat mig i rektorsutbildningen. Denna gången handlade det om utvärdering och kvalitetsarbete. Var? Hooks herrgård igen :-) Bara att få vara i den miljön gör ju en på gott humör. Men efter ett par dagar där gäller det att tänka sig för. Ett kilo upp per dag säger dom... hmm trerätters både till lunch och middag plus goa mackor och fikabröd. Det är tur att det inte är för ofta.

Men tack och lov har dom lite annat också för den som är glömsk som jag...


RSS 2.0