En köper skor, en köper bil!

Ibland undrar jag vad min man tänker om mig egentligen… jag tror att jag har blivit skooman. Denna veckan toppar jag med tre par! Ett par förra lördagen och två par idag. Men – alla på rea! När jag stod i skobutiken och skulle betala (Mats pratade i telefon), dök han plötsligt upp bakom ryggen och sa: ”Köper du dom i alla fall, jag sa ju att du inte fick!” Expediten blev precis lång i ansiktet, men när hon hörde mitt gapflabb så skattande hon med. Han är galen ibland! Men kanske ligger det någon sanning i det… ;-)


Till vänser: Finsko, i mitten: tränings- och promenasko,
till höger: varm vinterkänga. Helt OK va´?

I torsdags var ledningsgruppen på skolan på en föreläsning med Anders Härdevik. ”Tur för skolan att den är obligatorisk”. Skulle man ta till sig allt han sa, så satt rubriken som spiken i kistan. Det var faktiskt en jättebra föreläsning, även om man inte köper allt. Men det gav många tankeställare och var verkligen värd att lyssna till. Det kan jag varmt rekommendera.

Det blev inget Halmstad idag som vi hade bestämt. Är det minus 17 grader på morgonen så är det inget kul att ge sig iväg till en kall sommarstuga. Även om vi kan få upp värmen, så blir det rätt tufft ändå att vara där i flera timmar. Har man dessutom en envis förkylning som inte vill ge med sig, så är det inte svårt val att stanna hemma. Men, som sagt, det blev ju två par skor i stället :-) 

Jag har nog glömt att säga det, men maken har äntligen bytt bil! Igår tog han bussen till Göteborg och hämtade en ny(gammal) BMW 320. Jättefin!

 


Snorhalt

Har haft en betydligt bättre dag idag. Förutom att det har varit ett mycket otrevligt väder.  Fick gå ut och vara rastvärd en halvtimma vid lunch eftesom två årskurser var och åkte skidor. Detta ledde till att ordinarie rastvärd inte var på skolan. Sexorna är inte särskilt trevliga en vinterdag som denna. Det finns ju inte mycket att hitta på för dom stackarna heller. Nej, tänk om vi kan få igång fungerande rastaktiviteter! Det skulle vara positivt för både den tuffe och den som är ensam.

Har stökat lite med vaktmästeri och tekniska kontoret också. Vi har en trappa som är SNORHAL! Men - det är ett kulturhus så man får inte göra något åt det. Hur dum får man bli? Ett hus som byggdes för drygt 100 år sedan ska vara helt intakt... uppfyller det dagens krav och den verksamhet vi bedriver? Nej, låt folk ramla och bryta nacken, bara man inte förstör något på den gamla kåken!!! Själv stod jag halkvakt utanför porten 7:30 när föräldrar och barn halkar in. Två stora konor och varningsskyltar... idag har jag varit på krigsstigen riktigt! Det är hemskt att säga det, men det vore nästan bra om någon ramlar och anmäler det så kanske det äntligen händer något.

Nu är tack och lov denna arbetsdagen till enda. Avslutade med att tillsammans med förskoleklassen skapa ett rum i vårt intranät. Ska bli kul när dom sätter igång.

Stormvarning (både ute och inne)

Vissa dagar borde det vara förbjudet att gå ur sängen. En sådan dag var det idag. Tänk om man visste i förväg hur dagen skulle te sig.. Nej, jag ska inte klaga! Bara lite. Det börjar med -15 grader!!! Hur kul är det? Lite väl kallt för min smak. Stackars hunden, strålen hinner nästan frysa till is innan den nått backen. Inte konstigt att han drar (!) vill väl skynda sig hem.

Sedan var det Brandövning - väl vald dag, eller hur? X antal elever står i omklädningsrummet till gympan. Disciplinerade som de är, springer de raka vägen upp för trapporna och ut - BARFOTA! Snabbt lyckas man få upp uteförrådet och fram med lite kvarglömda handdukar, byxor och foppatofflor i candyfärger för att slänga fram till ungarna. Med uppmaningen - stå på varanadras fötter! Alltså på dom som har skor och sedan håll om varandra.... blev brandövningen egentligen en katastrof. Innan alla ens hade kommit ut hade rektor redan skickat in de första igen. Tur att det inte brann på riktigt!

Diskussionerna är i full gång när det gäller vissa frågor i skolan. Varför har människor så svårt att se möjligheter i stället för hinder? Varför har folk så svårt att tänka i nya former, nya banor? Varför är man så rädd om man själv inte fått vara med och påverkat eller fått säga sitt i alla frågor? Varför...? Är det bara i skolans värld?

Tyngd av många frågor traskar man äntligen hem för att då bli upplyst om att hunden har idag tuggat sönder två styck bordtabletter och en stolsdyna. Hur trött kan man bli? Det var bara att ta hunden med på en riktigt rask promenad och tömma alla tankar (inte hans, men mina). Gissa om han var sur när han knappt fick lukta på en enda fläck i alla snödrivor. Jag var också sur! Kan den hunden någon gång lära sig att gå i koppel utan att dra? Inte nog med det - kommer det någon bakom är det ju jätteviktigt att kolla in vem det är. Kan se ut som om han dansar balett i kopplet. Inte rätt läge att ha tålamod och vara pedagogisk hundförare och säga "Komsi komsi lille Charlie, gå fint med matte så ska du få godis, duuuktig pojk" Nej, det blir i stället någon halvväsande morrning om att kommer du inte nu och går fint med mig så ska jag... så får du... Usch och fy så hemsk matte man är då! Vore bättre att ha stannat hemma.

Sonen möter vid dörren när vi kommer hem och känner av stämningen. -Ska jag torka hans tassar? -mmm -mamma jag vet vad du behöver nu, ett glas julmust! Tack och lov fanns det en dammig flaska julmust som köptes förra veckan när de sålde ut de sista som fanns kvar i butiken.

Det är tur man har en förstående familj!

I morgon ska det bli storm och maken har precis sålt och levererat bilen. Undra hur han ska komma till jobbet då?


HLR

Oj, oj, oj vad tiden går. Snart februari. Skönt att det går mot ljusare tider, det märks redan. Det är också skönt att det fortfarande är lite kallt så snön får ligga kvar.

Förra helgen hade vi vår julklappshelg. Snacka om att det blev en lyckad julklapp. Alla ungdomarna samlade i Helsingborg. Hotell och Golden hits på kvällen. Kunde inte bli mer lyckat. Det var lite pussel för att få det och funka. Joel och Johanna åkte tåg från Göteborg, Lina jobbade så hon och David kom lite senare på lördagen, Malin, Daniel och Hanna åkte med oss och Simon kom med flyg från Österrike till Köpenhamn och sedan tåget därifrån till Helsingborg. Tyvärr var flyget försenat en timma, men det gick bra att boka om tåget, vilket inte var helt fel eftersom det gick direkt och var dessutom lite billigare. Han kom alltså inte mycket senare än vad han skulle ha gjort. Tänk att få göra en sådan här grej tillsammans... vad lyckligt lottad man är :-)

Veckan som gått har varit ganska intensiv. Två arbetskvällar, först Lokala styrelsen och sedan spårkväll med HLR. Trötta som bara den i min grupp, fick vi ju naturligtvis ett skrattanfall som inte ville ta slut. Kändes lite oseriöst med tanke på vad vi höll på med. Men när Hasse häver sig över halsen på sin docka och talar om att "hon" har snus i mungipan, då trodde jag att jag skulle bryta ihop. Stackars Karin, ny vikarie på skolan som råkade säga att hon var HLR-instruktör och fick direkt rycka in och "undervisa" trötta flamsiga kollegor. Ack ja, när jag träffar henne på måndag får jag väl be om ursäkt för mig och de andras vägnar.

Igår var vi i Halmstad. En och en halv timmars promenad på stranden i strålande sol och tre minusgrader. Det var en underbar dag!

Pjata

Jaha, så var det lördag igen. 15 minus! Men man ska väl inte klaga. Det är visst närmare 40 grader i norra Sverige. Tur att man slipper befinna sig där.

Har precis vinkat av sonen som åker till Österrike idag. Där ligger det runt 3 minus, det är lite mer lagom.

Skolan har kört igång nu. Började med planeringsdag i torsdags och sedan vanlig dag igår. Lite konstigt att börja på en fredag tyckte några killar, det tycker jag också. Men roligt har dom barnen i alla fall i snön. Ett gäng grävde ner sig så bara huvudet stack upp, precis som på badstranden... varför fryser inte barn?

Måste berätta ett citat från världens sötaste asiatiska 6-åring:
- Susanne, nu kan jag säga rrr
- Så bra, Har du lärt dig det nu?
- Jaa, fast det är lite svåjt när man ska pjata samtidigt...

Är dom inte för underbara?

Dator

Har precis kommit in efter att ha varit ute och skottat snö. 11 minusgrader! Brukar det snöa då? Charlie har hjälpt till som vanligt. Han är jätteduktig :-) Väntar på Mats som har varit i Göteborg och tittat på hockey. 70 km i timmen - det tar en stund att komma hem då. Hoppas att det går bra. Det har ju snöat kraftigt kan man säga.

Testar min nya dator också nu. Man är ju inte helt bekväm med bärbar (11,6') utan mus. Ska inhandla en sådan också när det är dags att helgpendla :-) till Halmstad, alltså.

Kollade Pricerunner i söndagskväll (sent) och beställde hos Elgiganten. Igår, måndag fick jag ett mail att den var på väg, idag Trettondagsafton fick jag ett sms att den fanns att hämta på Linnéas våran tobaksaffärspost. Visst är det fantastiskt?!

Nu kom min man... ;-)

RSS 2.0