Gott nytt år!

Frågan är - hur mycket kan man spara egentligen? Jag tror att jag har sparat samtliga teckningar från barnen ända från det att de över huvud taget kunde hålla i en krita... Nej, ju är det sollning som gäller. Har redan kört en hel del till sortergården och även lyckats sälja två sängar - skönt!

Men det finns trots allt en del som man absolut inte vill göra sig av med, tex moderns sidenklänning som tydligen har använts på någons bröllop ca. 1960!



Inte heller vill man slänga min studentmössa från Ingenjörshögskolan 1998!



För att inte tala om mosters brudslöja som jag av någon anledning har haft nerpackad i en av mina lådor på vinden - förlåt Mona! Kanske kan den komma till användning när Gastons lillmatte förhoppningsvis gifter sig någon gång i framtiden! Den är väl bevarad och i mycket gott skick ;-)



Idag blir det i alla fall inget packande - nu är det nyårsfirande som gäller!

Gott nytt år alla!


Nostalgi

Nu har vi kommit igång med att börja rensa på vinden. Jag kan bara säga att där finns en del, en HEL del. Både maken och jag verkar vara ena riktiga hamstrar. Men visst är det lite kul när man börjar rota i alla gamla saker... men allt kan man ju inte spara. För vem vill ha min gamla fårskinnsfäll som jag hade när jag var liten? Inte tror jag att någon av våra eventuella barnbarn skulle stoppas ner i en sån här... !




Men visst blir man lite nostalgisk när Ann-Christine dök upp i en låda! Tyvärr pratar hon inte längre, men blinka fint det kan hon fortfarande.




Men moderns gamla 50-talsskor får jag inte slänga. I alla fall inte för Malin :-)


Sista julen på Hemstigen

Ja, så har även denna julen passerat - nästan i alla fall. Julmat, släkten och det traditionella spelet på kvällen, precis som det ska vara på julen. Det enda som skilde sig var väl att det har varit en jul med mycket snö. Visst, vi fick snö även förra året, men annars hör det inte till vanligheten att det är snö till jul. Och framför allt inte att det kommer i november med den kylan som är och har varit. Kör försiktigt alla som ska hem efter julfirandet! Joel och Johanna ska åka tåg till Göteborg idag, det ska bli spännande...

Julgodis som alltid...




Malin fick turstrumpor...

... och hon vann - 75 kronor!

På juldagen fick vi fler gäster...


Ja, så var då detta sista julen på Hemstigen!

Fulgran

Nu är julgran och julgardiner på plats. Snart även tomtar och juldukar. Det börjar lukta rent också. Nu är det bara julmaten och familjen som saknas. Det är nästan så att man börjar längta till julafton :-).

Jag är lite kräsen när det gäller julgran och i år är jag inte helt nöjd. Vi fick tag på ett krokigt elände, men det var ändå den finaste vi kunde hitta. Fick också för mig att vi skulle ha en röd gran i år, alltså pyntet, eftersom vi har haft guldgran i flera år nu. Men inte blev det så mycket bättre inte. Nä, detta är nr. 2 i fulaste gran vi har haft. Den första var första året vi bodde här. Försökte hitta ett foto på den, men det har nog maken trollat bort. Han vill inte minnas den granen - jag förstår inte varför...



Julbord

Vad sägs om julbord tre dagar i rad, på samma ställe!? Slå det, den som kan. Möjligtvis att man äter sitt egna julbord hemma tre dagar i rad, men inte på restaurang! Men jag har gjort det i alla fall. Rektorsutbildningen hölls på Hooks herrgård tisdag till onsdag. Jättemysigt! Men till lunch var det julbord båda dagarna. Som pricken över i´et så hade jag (precis som mina övriga kollegor som går samma utbildning) tackat jag till - ja, julbord på Hooks herrgård som avslutning med (nästan) alla skolledare i Jönköpings kommun. Alltså blev det samma julbord tre da´r i rad. Men idag blev det lite lyxigare - det blev julmust i stället för vatten! Och det vet ju alla vad jag tycker om julmust! Rena festen :-).

För den som inte har varit på Hooks herrgård kan jag rekommendera ett besök. Det är gammalt och nytt blandat i en underbar miljö. Maten är faktiskt också mycket god. Till kvällen serverades älgfilé och det är minsann inte var dag man äter det. Så det fick väl kompensera julbordet :-)

Sov fint gjorde man också!



Men maken, stackarn han fick inget julbord. Men han kanske var nöjd med sin mat ändå...




Julkort

Har varit på julbord med jobbet. Eller rättare sagt alternativt julbord. Det var på "Hasse på sjökanten". Har du inte besökt det stället, tycker jag att du ska göra det. Fantasktiskt god mat, underbar miljö och god service. Det är precis det man vill ha när man går ut och äter.

Vem får då så fint julkort... ?



Jag gjorde mitt bästa för ett par år sedan, men jag kom inte ens i närheten. Tänk vilken begåvnign en del har!

Nu är också SET-kursen avklarad. Hade sista tillfället i torsdags, med redovisningar, mycket skratt och även tårar. Det blir lite vemodigt när man har blivit ett gott gäng som lärt känna varandra under en hel termin. Men nu är det bara att börja jobba på allvar. Det behövs ska jag säga!

Rektorsutbildningen två dagar nästa vecka, så jag vet vad jag har att göra inför julen!

Undra när jag ska börja packa?

London

Hur kan det komma sig att vintern kommer så tidigt? Visst är det mysigt med snö, mycket bättre än när det är regn och slask. Men det är ju inte varje år som det är snö till första advent. Det jobbiga är när det är nästan 20 minusgrader. Då är det knappt att hunden vill gå ut. Men nu får vi hoppas att detta stannar till, låt oss säga, veckan efter februarilovet. För sedan måste det bli barmark och fint väder för vi flyttar första mars.

Nu äntligen har vi fått vårt hus sålt. Det har varit några turer... just nu har vi ett hål i sovrumstaket för att en besiktning skulle kunna göras på vinden. Allt var OK tack och lov. Men snacka om att städa. Inte nog med att man har städat innan visningarna, nu har jag fått städa en massa spån och damm. Tänk, det har varit instängt i 50 år! Tillbyggnaden är gjord för ca 50 år sedan och sedan dess har ingen kommit in på den gamla vinden. Förutom spöken i så fall :-). Men det känns bra. Nu är det bara att sätta igång och packa.

Vi har också mitt i allt passat på att turista i London. Då kan vi snacka om kallt. Runt nollan, men vilken kyla! Den trängde in genom märg och ben. Men roligt hade vi.

Lite typiska turistfoton, kanske...

















RSS 2.0