Trådlöst

Yes, vi får trådlöst på jobbet - i skolan alltså. Det tog två timmar att gå runt och reka av var signalerna ska sitta. Det är så spännande. Vi ska ingå ett projekt med bärbara datorer till elever som är i behov av särskilt stöd. Tänk att vi lyckades få till något sådant. Hoppas att det ger resultat i slutändan, alltså högre måluppfyllelse för det är ju dit vi vill få eleverna.

Blommor från mor på köksbordet när jag kom hem. Inget regn idag och en härlig kvällspromenad med Charlie gjorde susen. Dottern har också varit här vilket alltid är lika upplyftande. Kram min familj!!!

Har även upptäckt att flickornas kusin börjat blogga igen. Läs gärna lite av de underbara tokigheter hon skriver i sin blogg!

Tungt

Vissa dagar kan allt bara kännas så tungt... varför?

Det enda positiva idag har varit att det kom en chokladkaka med internposten från en fd. kollega. Så´na gillar jag.

Bröllopsdag

Hur kul är det med vintertid? Jo, lika kul som det är med sommartid. Faktiskt känns det så. Men det är inte kul när man vaknar kl. 07:00 och konstaterar att klockan bara är 6! Söndag morgon och hunden ligger och gnyr lite försiktigt och vill gå ut. För för honom är ju kl. faktiskt 7! Nåja, det är ju ingen mjölkko precis, som tur är.

Nu är det höstlov och det är relativt lugnt i skolan, förutom att det är en hel del annat som ska fixas. Det är fönserputsare som håller till i varje vrå, golvet ska läggas om i matsalen och det var IT-killar och gjorde mätningar för vårt kommande trådlösa nätverk. Dagen bara rusade iväg. Men jag hoppas att jag kan ta lite ledigt i slutet av veckan och att allt blir gjort som ska göras innan.

I morgon ska bilen in på verkstaden. Sonen blev ju påbackad så nu ska det lagas. Det ställer ju alltid till problem när man är så kallad bilburen föredetta ungdom :-) OK, jag kan gå. Men i morgon ska jag dessutom till frissan så det blir lite kärvt. Det blir maken som får åka lastbil i stället. Tur att man har sådana möjligheter.

Igår var vi och kollade på Hallby när de mötte Önnered och vann! Kul att sonen fick spela första kvarten, inte så mycket men i alla fall nå´t!

Har idag firat 7-årig bröllopsdag med hämtmat från Jungle Thai. Är man småbarnsförälder så är man... Ack vad tiden går... Men jag hoppas på många, många, många fler bröllopsdagar att fira, oavsett om det är hemma eller på lokal!


Lübeck

Har tillbringat en underbar helg tillsammans med man, mor, svärmor, svärfar, svåger och svägerska i Lübeck. Tyvärr lite mycket sitta i buss, men det är ju vitsen med att man ska komma dit man kommer... i alla fall trevligt umgänge,, avkoppling och god mat. Gick en stadsvandring med en fantastiskt kunnig och intressant guide. Hann även med lite shopping, fast denna gång blev det mest titta, hittade inte något som kändes angeläget. Huvudsaken var att vi fick umgås och ha trevligt tillsammans och det tror jag att alla hade.

Tillbaka på jorden (jobbet) igen, var det som vanligt full speed. Har suttit med Likabehandlingsplan hela förmiddagen idag. Viktigt, men tidskrävande. Mycket annat att ta tag i just nu också, framför allt när det gäller personalärenden. Inte alltid så roligt, men en del av jobbet. Ska säkert gå bra.

Ser fram emot lördag, då jag följer med till Halmstad för att plocka undan sommaren. Kanske kan jag göra lite nytta i vårt blivande badrum också.

Föresten - mor skulle bara ha en LITEN sallad....



Mmm...

Abstinens

Hur känns det när man är hemma själv en lördag och bland annat har tänkt jobba lite och Internet inte funkar? Jo, man får liksom abstinens! Men det blev mycket annat gjort istället kan jag säga. Först en lång promenad med kusin Malin. Dottern, modern och hunden var också med. Å så jag och Charlie förstås. Härligt att hundarna kan leka så bra. Efter ett långt samtal med Telia blev det sedan en tur till A6 för att köpa ett modem - slut! Suck, hem igen. Vad göra? Städa och stryka en jättehög. Skönt att få det fixat i alla fall. Sent om sidor kommer maken hem från badrumsrenoveringen i Halmstad, lite mat och sedan en fotbollsbesvikelse när Danmark slår Sverige med 1-0! Det var den lördagen det! Men lite nytt blev det i alla fall. Det enda jag inte hann med var jobbet + att lägga upp ett par byxor. Men symaskinen står framme så det får bli idag istället. Idag var vi och köpte ett annat modem/router och nu funkar det igen. Konstigt att man kan bli så beroende...

Nu ser jag fram emot nästa helg då vi ska åka till Lübeck med hela tjocka släkten - ja, inte riktigt. Min mamma, mina svärföräldrar och min svåger och svägerska ska åka med. Detta är våra jämna födelsedagspresenter. Jag ska inte gå in på detaljerna :-) Men då ska vi i alla fall bara ha det mysigt med trevligt umgänge och förhoppningsvis god mat. Shopping naturligtvis, men mest för att reta svärfar :-)

Tyvärr missar vi ett dubbelpass på hundkursen för den är på lördag. Men det är ju inte så mycket att göra åt. Hoppas att det blir en bra kväll på torsdag. Förra veckan var det hagel, regn och storm - mindre kul. Men träningen gick bra i alla fall. Han tar sig, Charlie - eller är det jag månne?

Göteborg

Jaha, då har man flyttat äldste sonen från en lägenhet till en annan i Göteborg! Denna gången tillsammans med flickvännen! Slit och släp vill jag lova. Jag körde lastbil till och från Gtbg, men där fick en av sonens kompisar köra. Inte trixar jag in mellan hus och backar och grejar, eller kör härs och tvärs genom stan i fyrfilig lördagstrafik... nej tack! Det var tur att det var med folk som kände väl till Göteborg och visste precis vilka vägar vi skulle ta.

Hur som helst blir det nog jättebra. En gammal sliten fyra har dom fått tag på nu. Den skulle på lite uppfräshning som tur var för sovrummet var svart och lila!!! Kan säkert vara en snygg och modern kombination men inte i ett sovrum. Lägenheten var charmig i alla fall och det blir nog mysigt när det blir i ordning.

Tyvärr var det ju värsta ovädret i stort sett hela dagen, så jag hoppas att det inte var någon som drog på sig en förkylning i blötan. Själv höll jag mig ganska mycket inomhus :-) Det var segt att köra hem ensam, yngste sonen åkte lite tidigare med far sin. Han hade väl lite på G!

På söndagen blev det kalas hos yngsta dottern. Hon fyllde 21. Där är det verkligen mysigt! Men nu letar även dom efter något eget.

Första brasan är också tänd. Det är lite mysigt på fredagskvällen att inte lite god mat vid brasan. Det är tur att det finns lite myspys i denna för övrigt trista årstid.


RSS 2.0