Janson och ostkaka
Hur kan det stå på receptet att kolan ska koka 45 minuter? Finns det någon kola förutom microkola som kokar klart på kortare tid än en timma? Min var i grytan nästan två timmar och jag är säker på att den inte går att skära i alla fall. En stor geggig massa bara. Nu får den stå på altanen tills i morgon så får vi se om den blir något hårdare. Man får väl rulla kulor och doppa i choklad som vanligt. Kanske finns det nån som har ett bra recept på säker GOD kola???
Marknadskaramellerna blev lyckade, likaså en ny sort med havregryn och solroskärnor, smakade som naturgodis. Man imponerar ibland och frångår traditionern och hittar på nåt nytt :-). I morgon ska jag testa ytterligare en ny sort. En med vit choklad och lime - mmm smaskigt.
Även Jansons och ostkakan är klar. Det känns skönt. Även att jag är ledig i morgon, så vet jag hur det blir. Det är alltid en massa stök i sista stund. Skinkan ska in i ugnen och julgröten på spisen. Inte mycket mer sen... Förutom sista städet och allt som ska fixas på själva julafton. Vi blir elva(11) till julbordet. KUL! Tack och lov fixar mor sillen och svärmor omeletten.
mmm Jansons frestelse
mmm ostkaka
Mycket snö har det kommit också. Hoppas att det får ligga kvar några dagar nu. Helst ett par veckor. Det är stor skillnad när det är snö ute. Inte så kallt heller. Från minus 16 grader i går morse till minus 8 grader i morse och nu bara minus 2, där kan det hålla sig tycker jag.
Här är lite tips på pyssel och rim i sista minuten.
Dan före dan före dopparedan!